अन्यअंग्रेज़ी Teaching Exams State Level Railways SSC

Get quiz for अन्य अंग्रेज़ी + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Q :  


Which one of the following is not a liquid permanent tissue?


(A) Kolenkaima


(B) Xylem


(C) Cambium


(D) Top merist



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Q :  


How is 'Power' interpreted?


(A) Work done in energy transfer


(B) Working rate or energy transfer rate


(C) Work done in a minute


(D) Superimposed force



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Q :  


The Base event in protein synthesis produces a ……………….


(A) RNA


(B) DNA


(C) mRNA


(D) DNA and RNA



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Q :  


The thickness of the Troposphere increases


(A) In summer


(B) In winter


(C) In spring


(D) It never changes



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Q :  


What is deposited on iron in the process of galvanisation?


(A) Tin


(B) Zinc


(C) Copper


(D) Aluminium



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Q :  


Name the gland that controls the function of other endocrine glands


(A) Pituitary gland


(B) Adrenal gland


(C) Renal gland


(D) Pancreatic gland



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Q :  


Which gas in its solid state is also known as dry ice?


(A) Carbon dioxide


(B) Hydrogen


(C) Nitrogen


(D) Oxygen



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Q :  


Who is the winner of Miss World 2017 title?


(A) India's Manushi Chhillar


(B) England's Stephanie Hill


(C) Mexico's Alma Andrea Meza Carmona


(D) Puerto Rico's Stephanie Del Valle



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) (A) Golgi bodies


(B) Mitochondria


(C) Lysosomes