अन्यसामान्य अध्ययन SSC Railways

Get quiz for अन्य सामान्य अध्ययन + SSC Railways , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) 51✔विश्व की सबसे ऊंची मस्जिद - सुल्तान हसन मस्जिद,कहिरा

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 51✔विश्व की सबसे ऊंची मस्जिद - सुल्तान हसन मस्जिद,कहिरा

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) 52✔विश्व की सबसे ऊँची ईमारत -बुर्ज खलीफा, दुबई(यूनाइटेड अरब एमिरेट्स)

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 52✔विश्व की सबसे ऊँची ईमारत -बुर्ज खलीफा, दुबई(यूनाइटेड अरब एमिरेट्स)

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) 53✔दुनिया की सबसे बड़ी हिन्दू आबादी-भारत

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 53✔दुनिया की सबसे बड़ी हिन्दू आबादी-भारत

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) 54✔दुनिया की सबसे बड़ी मुस्लिम आबादी -इंडोनिशिया

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 54✔दुनिया की सबसे बड़ी मुस्लिम आबादी -इंडोनिशिया

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) 55✔दुनिया की सबसे बड़ी ख्रिस्ती (ईसाई)आबादी -नेकोटिना वालाकिसी

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 55✔दुनिया की सबसे बड़ी ख्रिस्ती (ईसाई)आबादी -नेकोटिना वालाकिसी

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) 56✔दुनिया की सबसे बड़ी यहूदी आबादी - इजराइल

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 56✔दुनिया की सबसे बड़ी यहूदी आबादी - इजराइल

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7)

57✔दुनिया की सबसे बड़ी बुद्धिस्ट अबादी-चाइना

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

57✔दुनिया की सबसे बड़ी बुद्धिस्ट अबादी-चाइना

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) 58✔विश्व का सबसे बड़ा आतंकी संगठन-आईएसआईएस,इराक-सीरिया

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 58✔विश्व का सबसे बड़ा आतंकी संगठन-आईएसआईएस,इराक-सीरिया

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) 59✔दुनिया का सबसे मोस्ट वॉन्टेड -अबु-बक्र अल-बगदादी(आईएस का सरगना)

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 59✔दुनिया का सबसे मोस्ट वॉन्टेड -अबु-बक्र अल-बगदादी(आईएस का सरगना)

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) 60✔ दुनिया का सबसे बड़ा डोनर-बिल गेट्स

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: 60✔ दुनिया का सबसे बड़ा डोनर-बिल गेट्स

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite