अन्यसामान्य अध्ययन State Level Teaching Exams Railways SSC Computer Skill English Speaking/Writing

Get quiz for अन्य सामान्य अध्ययन + State Level Teaching Exams Railways SSC Computer Skill English Speaking/Writing , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) मालदीव में किसी भी देश का सबसे निचला उच्च बिंदु है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) रूस की सीमा उत्तर कोरिया और नॉर्वे दोनों से लगती है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) यूनाइटेड किंगडम के साथ कोई भी देश भूमि सीमा साझा नहीं करता है

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: F

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) दुनिया का सबसे ऊंचा जलप्रपात वेनेजुएला में है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) इथियोपिया लैंडलॉक है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) अरूबा द्वीप पुर्तगाल के अंतर्गत आता है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) इस्तांबुल तुर्की की राजधानी है।

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: F

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) अफ्रीका में एशिया से ज्यादा देश हैं

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) स्विट्ज़रलैंड की मुद्रा यूरो है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: F

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) चीन रूस के समान देशों की सीमा में है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite