अन्यसामान्य अध्ययन Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill English Speaking/Writing

Get quiz for अन्य सामान्य अध्ययन + Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill English Speaking/Writing , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) यूके लगभग फ्रांस के समान आकार का है

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: F

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) यूके 6000 से अधिक द्वीपों से बना है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) ब्रिटेन का सबसे ऊँचा पर्वत स्नोडन है।

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: F

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) ग्लासगो बेलफास्ट के उत्तर में है।

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) ब्रासीलिया ब्राजील की राजधानी है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) मेक्सिको भूमध्य रेखा के दक्षिण में है

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: F

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) चीन के पास केवल एक समय क्षेत्र है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) बोर्नियो द्वीप पर तीन देशों का कब्जा है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) संयुक्त राज्य अमेरिका से दक्षिण अमेरिका की सड़कों पर यात्रा करना संभव है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) हिंद महासागर विश्व का तीसरा सबसे बड़ा महासागर है

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: F

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite