अन्यसामान्य अध्ययन Railways SSC

Get quiz for अन्य सामान्य अध्ययन + Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) आस्ट्रेलिया - कंगारु

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: आस्ट्रेलिया - कंगारु

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) भारत - अशोक चक्र

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: भारत - अशोक चक्र

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) कनाडा - सफेद लिली

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: कनाडा - सफेद लिली

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) ईरान - गुलाब का फूल

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: ईरान - गुलाब का फूल

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) पाकिस्तान - चाँद – तारा

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: पाकिस्तान - चाँद – तारा

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) रूस हँसिया – हथौड़ा

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: रूस हँसिया – हथौड़ा

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) बांग्लादेश - वाटर लिली

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: बांग्लादेश - वाटर लिली

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) हांगकांग - बाडहीनिया

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: हांगकांग - बाडहीनिया

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) हांगकांग - बाडहीनिया

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: हांगकांग - बाडहीनिया

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) नार्वे - शेर

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: नार्वे - शेर

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite