राष्ट्रीय और अंतरराष्ट्रीय महत्व के समसामयिक घटनाएंसामान्य ज्ञान Teaching Exams State Level Railways

Get quiz for राष्ट्रीय और अंतरराष्ट्रीय महत्व के समसामयिक घटनाएं सामान्य ज्ञान + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The day’s updated Current Affairs quizzes cover topics such as Nobel Peace Prize 2021, Forbes India Rich List 2021 and real GDP growth among others.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The day’s updated Current Affairs quizzes cover topics such as Nobel Peace Prize 2021, Forbes India Rich List 2021 and real GDP growth among others.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) The day’s updated Current Affairs quizzes cover topics such as World Cotton Day, Nobel Prize for Literature 2021 and Hockey Player of the Year award among others.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The day’s updated Current Affairs quizzes cover topics such as World Cotton Day, Nobel Prize for Literature 2021 and Hockey Player of the Year award among others.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) The day’s updated Current Affairs quizzes cover topics such as World Cotton Day, Nobel Prize for Literature 2021 and Hockey Player of the Year award among others.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The day’s updated Current Affairs quizzes cover topics such as World Cotton Day, Nobel Prize for Literature 2021 and Hockey Player of the Year award among others.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Indian govt to grant tourist visas for foreigners coming via chartered flights from October 15.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Indian govt to grant tourist visas for foreigners coming via chartered flights from October 15.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Goa’s first Digital Forensic Lab began its operations on October 6 at Cyber Crime Cell in Ribandar.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Goa’s first Digital Forensic Lab began its operations on October 6 at Cyber Crime Cell in Ribandar.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The day’s updated Current Affairs quizzes cover topics such as 2021 Nobel Prize, NAV-eCash card and world's largest khadi national flag among others.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The day’s updated Current Affairs quizzes cover topics such as 2021 Nobel Prize, NAV-eCash card and world's largest khadi national flag among others.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) SBI and Indian Navy on October 4 launched SBI’s NAV e-Cash card on the naval aircraft carrier INS Vikramaditya.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: SBI and Indian Navy on October 4 launched SBI’s NAV e-Cash card on the naval aircraft carrier INS Vikramaditya.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) UNICEF stated that more than 1.5 million Afghan children are at risk of malnutrition due to severe poverty and rising prices of food items

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: UNICEF stated that more than 1.5 million Afghan children are at risk of malnutrition due to severe poverty and rising prices of food items

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) The week's updated current affairs quiz covers topics such as new Prime Minister of Japan, first female chancellor of Germany, Elder Line and Nirbhaya - Ek Pahal programme among others

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The week's updated current affairs quiz covers topics such as new Prime Minister of Japan, first female chancellor of Germany, Elder Line and Nirbhaya - Ek Pahal programme among others

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite