स्मारक और भारत के स्थानसामान्य ज्ञान Teaching Exams State Level Railways SSC

Get quiz for स्मारक और भारत के स्थान सामान्य ज्ञान + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) उत्तर प्रदेश की राजधानी बिहार है

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: नही

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) उत्तर प्रदेश में कुल 75 जिले है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: ha

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) उत्तर प्रदेश की राजधानी लखनऊ है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: हा

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) बिहार की राजधानी पटना है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: हा

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) भारत में 29 राज्य हैं

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: हा

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) तेलंगाना की राजधानी हैदराबाद हैं

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: ha

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) आंध्र प्रदेश की राजधानी हैदराबाद है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: है

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) भारत के प्रधानमंत्री योगी आदित्यनाथ है

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: नही

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) उत्तर प्रदेश के मुख्यमंत्री नरेंद्र मोदी हैं

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: नही

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) मध्यप्रदेश की राजधानी मेघालय है

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: हा

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite