CalenderReasoning Teaching Exams State Level Railways SSC

Get quiz for Calender Reasoning + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) How many days will there be from 26th January, 1996 to 15th May, 1996(both days included)?


A. 110

B. 111

C. 112

D. 113

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Ans . (B) Number of days = (6 + 29 + 31 + 30 + 15) = 111. Note : 1988 is a leap year. So, number of days in February = 29.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) If the day before yesterday was Saturday, What day will fall on the day after tomorrow?


A. Friday

B. Tuesday

C. Thursday

D. Wednesday

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination:

Ans: D.

Sol.

If day before yesterday was Saturday, then today is Monday.

Thus tomorrow will be Tuesday and day after tomorrow will be Wednesday.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) If 3rd December, 1990 is Sunday, What day is 3rd January 1991?


A. Sunday

B. Monday

C. Tuesday

D. Wednesday

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: Clearly, 3rd, 10th, 17th, 24th and 31st December 1990 are Sundays.

So, 1st January 1991 is Monday and 3rd January 1991 is Wednesday

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) If the seventh day of a month is three days earlier than Friday, What day will it be on the nineteenth day of the month?

A. Sunday

B. Tuesday

C. Wednesday

D. Monday

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: The seventh day of the month is three days earlier than Friday, which is Tuesday.

So, the fourteenth day is also Tuesday and thus, the nineteenth day is Sunday.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) If every second Saturday and all Sundays are hoildays in a 30 days month beginning on Saturday, then how many working days are there in that month?


A. 15

B. 18

C. 23

D. 25

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Since the month begins on Saturday, so 2nd, 9th, 16th, 23rd, 30th days are Sundays.

While 8th and 22nd days are second Saturdays.

Thus, there are 7 holidays in all.

Therefore number of working days = 30 – 7 = 23.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) . If the first day of the year(other than the leap) was Friday, then which was the last of that year?


A. Wednesday

B. Thursday

C. Friday

D. Sunday

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: If the year is not a leap year, then the last day of the year is the same as the first day.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Today is Wednesday, What will be the day after 94 days?


A. Monday

B. Wednesday

C. Friday

D. Sunday

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Every day of the weeks is repeated after 7 days. Hence if will be Wednesday, after 94 days.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) If 1st Octomber is Sunday, then 1st November will be


A. Wednesday

B. Friday

C. Sunday

D. Monday

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: Clearly, 1st, 8th, 15th, 22nd and 29th of Octomber are Sundays.

So 31st Octomber is Tuesday.

Therefore 1st November will be Wednesday

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Suganya went to the movies nine days ago. She goes to the movies only on Thursday. What day of the week is today?

A. Friday

B. Saturday

C. Tuesday

D. Thursday

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Clearly, nine days ago, it was Thursday.

Therefore today is Saturday.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) What is the number of odd days in a leap year?


A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: A leap year has 366 days.

Now if we divide 366 by 7 it gives 2 as remainder.

Hence number of odd days in 366 days is 2.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite