Common AbbreviationsGeneral Awareness Computer Skill

Get quiz for Common Abbreviations General Awareness + Computer Skill , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) MPU

Micro processor unit

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Yes,it's is right abbreviation

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) GPU

Graphics practical unit

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Graphics processor unit

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) CAM

Computer Aided Manufacturing

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Yes

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) SMPS

Switch mode power supply

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Yes

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) SSD

Soft state Drive

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Solid state Drive

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) SIM

Subscriber identity Module

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Yes, subscriber identification Module is also it's fullform

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) WLAN

Wireless local Area network

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Yes ,it is true

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) PPT

Power point Technology

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Power point presentation is true Answer

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) MODEM

Modulator Damodulator

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Yes

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) CODEC

Coder Decord

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Coder Dcoder is right

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments