Common AbbreviationsGeneral Awareness State Level Railways SSC Computer Skill

Get quiz for Common Abbreviations General Awareness + State Level Railways SSC Computer Skill , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) What is the full form of CBSE ?

Option- ['Common board for secondary education', 'Central board of secondary education', 'Code for business and statistical education', 'Center for business and statistical environment']

Answer: Central board of secondary education

Explaination: Central board of secondary education

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) What is the full form of UPSC ?

Option- ['United public service commission', 'United public school committee', 'Union public service commission', 'Union public service council']

Answer: Union public service commission

Explaination: Union public service commission

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) What is the full form of WHO ?

Option- ['Wide health organisation', 'World health organisation', 'World history organisation', 'World heritage organisation']

Answer: World health organisation

Explaination: World health organisation

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) What is the full form of NDA ?

Option- ['National dental academy', 'National development agency', 'National diary authority', 'National defence academy']

Answer: National defence academy

Explaination: National defence academy

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) What is the full form of CBI ?

Option- ['Central bureau of investigation', 'Crime bureau of investigation', 'Central board of investigation', 'Central bribe investigation']

Answer: Central bureau of investigation

Explaination: Central bureau of investigation

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) What is the full form of BIT ?

Option- ['Bureau of information investigation', 'Business of investment trading', 'Binary digit', 'Basic input technology']

Answer: Binary digit

Explaination: Binary digit

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) What is the full form of AIIMS ?

Option- ['All indian institute for medical science', 'All india council for technical education', 'All india institute of medical science', 'Asian institute for information and medical science']

Answer: All india institute of medical science

Explaination: All india institute of medical science

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) What is the full form of LN ?

Option- ['Link navigation', 'Logical news', 'Logical name', 'Local navigation']

Answer: Logical name

Explaination: Logical name

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) What is the full form of NTPC ?

Option- ['National travel pass scheme', 'National textile policy scheme', 'National thermal power council', 'National thermal power corporation']

Answer: National thermal power corporation

Explaination: National thermal power corporation

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) What is the full form of ECG ?

Option- ['Electronic cardiogram', 'Electro cardiogram', 'Economic cycle graph', 'Electrostatic charge generator']

Answer: Electro cardiogram

Explaination: Electro cardiogram

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite