Common AbbreviationsGeneral Awareness Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill English

Get quiz for Common Abbreviations General Awareness + Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill English Speaking/Writing , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) What is the full form of "BEL"?


A.Bharat Electronics Limited

 B.Bureau of Energy Limited 

C.Bank Equity Leasing

 D.Business on Energy Linked




Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) What is the full form of "BIOS"?


A.Basic Input Output System 

B.Bureau of Information Science 

C.Business Investment on Shares 

D.Braodcasting and Information Organisation



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) What is the full form of "BPR"?


A.Business Process Re-engineering 

B.Bureau of Physics and Research

 C.Business Plan and Research

 D.Building on Problem Relation



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) What is the full form of "BSE"?


 A.Basic Systems Engineering

B.Bombay Stock Exchange 

C.Board of Secondary Education 

D.Business Enterprise Server




Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) What is the full form of "BPO"?


A.Business Process Outsourcing 

B.Basic Principle Overview 

C.Bureau of Preliminary Objective 

D.Board of Physics Organisation




Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) What is the full form of "BIT"?


 A.Bureau of Information Technology

 B.Business on Investment Trading

C.Binary Digit 

D.Basic Input Technology



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) What is the full form of "CDMA"?


 A.Common Dision Multiple Account 

B.Code Divided Multiplier Access 

C.Code Distributed Multiple Access

D.Code Division Multiple Access



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) What is the full form of "CBSE"?


 A.Common Board for Secondary Education

B.Central Board of Secondary Education

 C.Code for Business and Statistical Education 

D.Center for Business and Statistical Environment



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) What is the full form of "CBI"?


A.Central Bureau of Investigation 

B.Crime Bureau of Investigation 

C.Central Board of Investigation 

D.Central Bribe Investigation




Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) What is the full form of "CAT"?


 A.Common Application Test

B.Common Admission Test 

C.Code of Admission Test 

D.Code of Authentication Technic




Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite