Current Events of National and International ImportanceGeneral Awareness SSC

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Awareness + SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) 26 spokes in indian National flag

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: 24 spokes in indian national flag

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Vandematram is the national anthem of India

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Vandematram is the national song of india

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Jan gana Mana... Is the national anthem of india

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Jan gan man... Is the national anthem of india

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Fathima beevi was the first female chief justice of India

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Fathima beevi was the first female chief justice of India

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) 15 indian states have the hindi language

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: No

10 indian states have the hindi language

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Nile is the longest river on the earth

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: True

Nile is the longest river on earth

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Sun is not the major source of energy for earth

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: False

sun is the major source of energy for earth

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Australia has no volcano

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Yes

Australia has no volcano

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Arctic is the smallest ocean in the world

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Arctic is the smallest ocean in the world

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Mount Everest is the highest mountain in india

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: False

Kangchenjunga is the highest mountain in the india

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite