Current Events of National and International ImportanceGeneral Awareness Teaching Exams State Level

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Awareness + Teaching Exams State Level Railways SSC Computer Skill , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) 68 PERCENT OF PLANTS ARE IN DANGER OF GOING EXTINCT


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: While scientists have only examined a fraction of the existing known plant species, of those that have been studied, 68 percent face extinction in the not too distant future.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Since plants can’t just up and move as their habitat is being destroyed, they are even more vulnerable than endangered animals.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Since plants can’t just up and move as their habitat is being destroyed, they are even more vulnerable than endangered animals.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) PLANT SPECIES ARE GOING EXTINCT — ABOUT 5,000X FASTER THAN THEY SHOULD.


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Some will argue that species would go extinct even without human interference. While that’s certainly true, it’s the rate that plants are dying off that raises alarm.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Some will argue that species would go extinct even without human interference. While that’s certainly true, it’s the rate that plants are dying off that raises alarm.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Some will argue that species would go extinct even without human interference. While that’s certainly true, it’s the rate that plants are dying off that raises alarm.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Thanks to climate change, deforestation and other human-influence factors, experts believe that species are going extinct somewhere between 1,000 and 10,000 times faster than they would naturally.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Thanks to climate change, deforestation and other human-influence factors, experts believe that species are going extinct somewhere between 1,000 and 10,000 times faster than they would naturally.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Ginkgo (Ginkgo biloba) is one of the oldest living tree species, it dates back to about 250 million years ago!



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Ginkgo (Ginkgo biloba) is one of the oldest living tree species, it dates back to about 250 million years ago!



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) The word pineapple comes from European explorers who thought the fruit combined the look of a pinecone with flesh like that of an apple!



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The word pineapple comes from European explorers who thought the fruit combined the look of a pinecone with flesh like that of an apple!



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) The Elephant grass found in Africa is named so as it is 4.5 meters high and even elephants can hide in it!



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The Elephant grass found in Africa is named so as it is 4.5 meters high and even elephants can hide in it!



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Cucumber is a fruit and not a vegetable since it has seeds in the center!



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Cucumber is a fruit and not a vegetable since it has seeds in the center!



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) A cluster of bananas is called a hand and consists of 10 to 20 bananas known as fingers!



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: A cluster of bananas is called a hand and consists of 10 to 20 bananas known as fingers!



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite