Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge Railways State Level SSC

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + Railways State Level SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Nitish Kumar appointed as Chief Minister of Bihar On November 16, 2020, Nitish Kumar was sworn in as the Chief Minister of Biahr by Governor Phagu Chauhan. The 69-year-old CM had continuously run as CM of Bihar since 2005. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Nitish Kumar appointed as Chief Minister of Bihar On November 16, 2020, Nitish Kumar was sworn in as the Chief Minister of Biahr by Governor Phagu Chauhan. The 69-year-old CM had continuously run as CM of Bihar since 2005. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) PM Modi’s telephonic talk with UK’s PM Prime Minister Narendra Modi had a telephonic talk with UK Prime Minister Boris Johnson. During the conversation, the two leaders reviewed the cooperation between the countries in the area of coronavirus vaccine development and manufacturing

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: PM Modi’s telephonic talk with UK’s PM Prime Minister Narendra Modi had a telephonic talk with UK Prime Minister Boris Johnson. During the conversation, the two leaders reviewed the cooperation between the countries in the area of coronavirus vaccine development and manufacturing

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Pilibhit Tiger Reserve receives global award TX2 for doubling tiger population The Pilibhit Tiger Reserve and the UP Forest department have bagged the first-ever international award TX2. The tiger reserve received the award for doubling the number of tigers in four years.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Pilibhit Tiger Reserve receives global award TX2 for doubling tiger population The Pilibhit Tiger Reserve and the UP Forest department have bagged the first-ever international award TX2. The tiger reserve received the award for doubling the number of tigers in four years.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) India National Police Station Ranking released The Ministry of Home Affairs has released the National Police Station ranking. Nongpok Sekmai police station of Manipur ranked number 1. While ranking the police stations the parameters such as crime against women, addressing property offence, missing persons

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: India National Police Station Ranking released The Ministry of Home Affairs has released the National Police Station ranking. Nongpok Sekmai police station of Manipur ranked number 1. While ranking the police stations the parameters such as crime against women, addressing property offence, missing persons

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) India SCO: 19th Meeting of Council of Heads of Government held On November 30, 2020, M. Venkaiah Naidu chaired the SCO Council of Heads of Government. During the meet he launched the first ever SCO Online Exhibition on Shared Buddhist Heritage.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: India SCO: 19th Meeting of Council of Heads of Government held On November 30, 2020, M. Venkaiah Naidu chaired the SCO Council of Heads of Government. During the meet he launched the first ever SCO Online Exhibition on Shared Buddhist Heritage.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) India SCO: 19th Meeting of Council of Heads of Government held On November 30, 2020, M. Venkaiah Naidu chaired the SCO Council of Heads of Government. During the meet he launched the first ever SCO Online Exhibition on Shared Buddhist Heritage.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: India SCO: 19th Meeting of Council of Heads of Government held On November 30, 2020, M. Venkaiah Naidu chaired the SCO Council of Heads of Government. During the meet he launched the first ever SCO Online Exhibition on Shared Buddhist Heritage.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Infosys prize, 2020 announced On December 2, 2020, the Infosys prize, 2020 was announced. Gold medal carries prize money of hundred thousand USD and is awarded in six fields namely Humanities, engineering and computer science, mathematical Sciences, life science

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Infosys prize, 2020 announced On December 2, 2020, the Infosys prize, 2020 was announced. Gold medal carries prize money of hundred thousand USD and is awarded in six fields namely Humanities, engineering and computer science, mathematical Sciences, life science

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) India National Police Station Ranking released The Ministry of Home Affairs has released the National Police Station ranking. Nongpok Sekmai police station of Manipur ranked number 1. While ranking the police stations the parameters such as crime against women, addressing property offence, missing persons

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: India National Police Station Ranking released The Ministry of Home Affairs has released the National Police Station ranking. Nongpok Sekmai police station of Manipur ranked number 1. While ranking the police stations the parameters such as crime against women, addressing property offence, missing persons

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) PM lays foundation stone of rural drinking water supply projects in Uttar Pradesh Prime Minister Narendra Modi laid the foundation stone of rural drinking water supply projects in Mirzapur and Sonbhadra districts of Uttar Pradesh via video conferencing. NGT to States/UTs: Designate nodal agency

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: PM lays foundation stone of rural drinking water supply projects in Uttar Pradesh Prime Minister Narendra Modi laid the foundation stone of rural drinking water supply projects in Mirzapur and Sonbhadra districts of Uttar Pradesh via video conferencing. NGT to States/UTs: Designate nodal agency

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) India Former Assam CM Tarun Gogoi dies Ex-Assam Chief Minister Tarun Gogoi (86) passed away on November 23, 2020. HE served as CM from 2001 to 2016. Kerala Police Act amendment put on hold The Government of Kerala put on hold to the implementation 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: India Former Assam CM Tarun Gogoi dies Ex-Assam Chief Minister Tarun Gogoi (86) passed away on November 23, 2020. HE served as CM from 2001 to 2016. Kerala Police Act amendment put on hold The Government of Kerala put on hold to the implementation 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite