Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge SSC English Speaking/Writin

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + SSC English Speaking/Writing , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) 1.Which state/UT launched the Chief Minister’s Sishu Sewa Scheme?

Option- ['UP', 'Assam', 'Bihar', 'Chhattisgarh']

Answer: Assam

Explaination: Assam

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) 2.As a Covid distress mitigating measure, PSBs in India announced to provide unsecured loans to individuals up to which amount?

Option- ['Rs 1 lakh', 'Rs 2 lakh', 'Rs 5 lakh', 'Rs 25 lakh']

Answer: Rs 5 lakh

Explaination: Rs 5 lakh is correct

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) 3.Which country has hosted the P4G summit 2021?

Option- ['India', 'USA', 'South Korea', 'Uk']

Answer: South Korea

Explaination: South Korea is correct

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) 4.MV X-Press Pearl, which sank off the Sri Lankan Coast, belonged to which country?

Option- ['India', 'Singapore', 'USA', 'Thailand']

Answer: Singapore

Explaination: Singapore is correct

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) 5.Which Power producer of India has tied up with Cement manufacturers across the country for supply of ash?

Option- ['Adani power', 'Tata power', 'NTPC', 'Reliance power']

Answer: NTPC

Explaination: NTPC is correct

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) 6.Russia has signed a pact with which Indian Pharma company, for marketing Sputnik V vaccine?

Option- ['Mankind Pharma\n', 'Cipla', 'Aurobindo pharma', "Divi's Lab"]

Answer: Divi's Lab

Explaination: Mankind pharma is correct

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) 7.Which Metro Rail corporation is to lay the country’s first vibration-absorbing tracks?

Option- ['Delhi metro', 'Mumbai metro', 'Chennai metro', 'Cochin metro']

Answer: Mumbai metro

Explaination: Mumbai metro is correct

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) 8.Vijayanagara has been created as the 31st district of which Indian state?

Option- ['Andha pradesh', 'Karnataka', 'Telangana', 'Chennai']

Answer: Karnataka

Explaination: Karnataka is correct

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) 9.Which airport is set to be renamed as Maryada Purushottam Sriram Airport?

Option- ['Varanasi', 'Haridwar', 'Ayodhya', 'Lucknow']

Answer: Ayodhya

Explaination: Ayodhya is correct

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) 10.How many scholars have been selected for India Science and Research Fellowship (ISRF) 2021?

Option- ['2', '5', '17', '40']

Answer: 40

Explaination: 40 is correct

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite