Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge SSC Railways State Level Te

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + SSC Railways State Level Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The people will also be told that vaccination is the only protection against COVID.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The people will also be told that vaccination is the only protection against COVID.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) MP Chief Minister Shivraj Singh Chauhan informed that the State has the capacity to vaccinate five lakh people every day and it can vaccinate about 70 percent of its population by the end of December.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: MP Chief Minister Shivraj Singh Chauhan informed that the State has the capacity to vaccinate five lakh people every day and it can vaccinate about 70 percent of its population by the end of December.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) North Korean leader Kim Jong-un has reportedly formally acknowledged that the nation is facing food shortages

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: North Korean leader Kim Jong-un has reportedly formally acknowledged that the nation is facing food shortages

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) North Korean leader Kim Jong-un has reportedly formally acknowledged that the nation is facing food shortage

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: North Korean leader Kim Jong-un has reportedly formally acknowledged that the nation is facing food shortage

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) While addressing a meeting of senior leaders,  the leader said that the people's food situation is now getting tense

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: While addressing a meeting of senior leaders,  the leader said that the people's food situation is now getting tense

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) North Korea had closed its borders last year to contain the spread of COVID-19. This has resulted in a massive fall in trade with China.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: North Korea had closed its borders last year to contain the spread of COVID-19. This has resulted in a massive fall in trade with China.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) North Korea relies on China for food, fertiliser and fuel. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: North Korea relies on China for food, fertiliser and fuel. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) The Russian Direct Investment Fund (RDIF) stated on June 15, 2-21 that its Russian Sputnik V COVID-19 vaccine is more efficient against the Delta variant of the virus than any other vaccine so far. The variant was first identified in India. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The Russian Direct Investment Fund (RDIF) stated on June 15, 2-21 that its Russian Sputnik V COVID-19 vaccine is more efficient against the Delta variant of the virus than any other vaccine so far. The variant was first identified in India. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) British Prime Minister Boris Johnson recently extended COVID-19 restrictions in the United Kingdom till July 19 over concerns over the spread of the Delta variant of COVID-19. The restrictions were earlier scheduled to be lifted on June 21.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: British Prime Minister Boris Johnson recently extended COVID-19 restrictions in the United Kingdom till July 19 over concerns over the spread of the Delta variant of COVID-19. The restrictions were earlier scheduled to be lifted on June 21.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) The Delta variant or the B.1.617.2 strain is known to be more infectious than the Alpha variant which was first detected in the United Kingdom. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The Delta variant or the B.1.617.2 strain is known to be more infectious than the Alpha variant which was first detected in the United Kingdom. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite