Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge SSC Railways State Level Te

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + SSC Railways State Level Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Indonesia becomes Asia’s new COVID hotspot, overtakes India


• Indonesia has overtaken India as Asia's new hotspot for COVID-19 with daily COVID-19 cases exceeding 40,000 for two straight days. The Delta variant has been spreading outside the most populous island of Java, as per officials


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Indonesia becomes Asia’s new COVID hotspot, overtakes India


• Indonesia has overtaken India as Asia's new hotspot for COVID-19 with daily COVID-19 cases exceeding 40,000 for two straight days. The Delta variant has been spreading outside the most populous island of Java, as per officials


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2)

• While Indonesia's population of 270 million population is just a fifth of India's, in the past week, the nation's deaths and cases per million people are 4-5 times that of India's. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

• While Indonesia's population of 270 million population is just a fifth of India's, in the past week, the nation's deaths and cases per million people are 4-5 times that of India's. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) PM Modi chairs first in-person Union Cabinet meeting after a year


• The Prime Minister chaired the first in-person meeting of the Union Cabinet at his official residence on July 14, 2021. The meeting comes just ahead of the Monsoon session of the Parliament. 


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: PM Modi chairs first in-person Union Cabinet meeting after a year


• The Prime Minister chaired the first in-person meeting of the Union Cabinet at his official residence on July 14, 2021. The meeting comes just ahead of the Monsoon session of the Parliament. 


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) PM Modi chairs first in-person Union Cabinet meeting after a year


• The Prime Minister chaired the first in-person meeting of the Union Cabinet at his official residence on July 14, 2021. The meeting comes just ahead of the Monsoon session of the Parliament. 


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: PM Modi chairs first in-person Union Cabinet meeting after a year


• The Prime Minister chaired the first in-person meeting of the Union Cabinet at his official residence on July 14, 2021. The meeting comes just ahead of the Monsoon session of the Parliament. 


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5)

• While Indonesia's population of 270 million population is just a fifth of India's, in the past week, the nation's deaths and cases per million people are 4-5 times that of India's. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

• While Indonesia's population of 270 million population is just a fifth of India's, in the past week, the nation's deaths and cases per million people are 4-5 times that of India's. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The cabinet meeting held its first physical meeting in over a year today. Before that, PM Modi had held the first meeting with the Council of Ministers virtually after the Union Cabinet reshuffle on July 7.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The cabinet meeting held its first physical meeting in over a year today. Before that, PM Modi had held the first meeting with the Council of Ministers virtually after the Union Cabinet reshuffle on July 7.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Indonesia becomes Asia’s new COVID hotspot, overtakes India


• Indonesia has overtaken India as Asia's new hotspot for COVID-19 with daily COVID-19 cases exceeding 40,000 for two straight days. The Delta variant has been spreading outside the most populous island of Java, as per officials


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Indonesia becomes Asia’s new COVID hotspot, overtakes India


• Indonesia has overtaken India as Asia's new hotspot for COVID-19 with daily COVID-19 cases exceeding 40,000 for two straight days. The Delta variant has been spreading outside the most populous island of Java, as per officials


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) The cabinet meeting held its first physical meeting in over a year today. Before that, PM Modi had held the first meeting with the Council of Ministers virtually after the Union Cabinet reshuffle on July 7.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The cabinet meeting held its first physical meeting in over a year today. Before that, PM Modi had held the first meeting with the Council of Ministers virtually after the Union Cabinet reshuffle on July 7.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) PM Modi chairs first in-person Union Cabinet meeting after a year


• The Prime Minister chaired the first in-person meeting of the Union Cabinet at his official residence on July 14, 2021. The meeting comes just ahead of the Monsoon session of the Parliament. 


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: PM Modi chairs first in-person Union Cabinet meeting after a year


• The Prime Minister chaired the first in-person meeting of the Union Cabinet at his official residence on July 14, 2021. The meeting comes just ahead of the Monsoon session of the Parliament. 


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10)

• While Indonesia's population of 270 million population is just a fifth of India's, in the past week, the nation's deaths and cases per million people are 4-5 times that of India's. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

• While Indonesia's population of 270 million population is just a fifth of India's, in the past week, the nation's deaths and cases per million people are 4-5 times that of India's. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite