Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge SSC Railways State Level Te

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + SSC Railways State Level Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) NSA Ajit Doval hosts inaugural meeting of IBSA National Security Advisers


•National Security Adviser Ajit Doval on August 25, 2021, hosted the inaugural meeting of the IBSA National Security Advisers through video conferencing.


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: NSA Ajit Doval hosts inaugural meeting of IBSA National Security Advisers


•National Security Adviser Ajit Doval on August 25, 2021, hosted the inaugural meeting of the IBSA National Security Advisers through video conferencing.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) As a part of the preparatory process for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship, the meeting was the first where the IBSA National Security Advisers reflected on close cooperation among three countries to resolve political and security challenges in the world.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: As a part of the preparatory process for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship, the meeting was the first where the IBSA National Security Advisers reflected on close cooperation among three countries to resolve political and security challenges in the world.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) IBSA (India, Brazil, and South Africa) is a dialogue forum that was established in 2003. The theme for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship under PM Narendra Modi is ‘Democracy for Demography and Development’.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: IBSA (India, Brazil, and South Africa) is a dialogue forum that was established in 2003. The theme for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship under PM Narendra Modi is ‘Democracy for Demography and Development’.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) As a part of the preparatory process for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship, the meeting was the first where the IBSA National Security Advisers reflected on close cooperation among three countries to resolve political and security challenges in the world.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: As a part of the preparatory process for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship, the meeting was the first where the IBSA National Security Advisers reflected on close cooperation among three countries to resolve political and security challenges in the world.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) IBSA (India, Brazil, and South Africa) is a dialogue forum that was established in 2003. The theme for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship under PM Narendra Modi is ‘Democracy for Demography and Development’.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: IBSA (India, Brazil, and South Africa) is a dialogue forum that was established in 2003. The theme for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship under PM Narendra Modi is ‘Democracy for Demography and Development’.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) As a part of the preparatory process for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship, the meeting was the first where the IBSA National Security Advisers reflected on close cooperation among three countries to resolve political and security challenges in the world.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: As a part of the preparatory process for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship, the meeting was the first where the IBSA National Security Advisers reflected on close cooperation among three countries to resolve political and security challenges in the world.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) IBSA (India, Brazil, and South Africa) is a dialogue forum that was established in 2003. The theme for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship under PM Narendra Modi is ‘Democracy for Demography and Development’.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: IBSA (India, Brazil, and South Africa) is a dialogue forum that was established in 2003. The theme for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship under PM Narendra Modi is ‘Democracy for Demography and Development’.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) As a part of the preparatory process for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship, the meeting was the first where the IBSA National Security Advisers reflected on close cooperation among three countries to resolve political and security challenges in the world.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: As a part of the preparatory process for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship, the meeting was the first where the IBSA National Security Advisers reflected on close cooperation among three countries to resolve political and security challenges in the world.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) IBSA (India, Brazil, and South Africa) is a dialogue forum that was established in 2003. The theme for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship under PM Narendra Modi is ‘Democracy for Demography and Development’.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: IBSA (India, Brazil, and South Africa) is a dialogue forum that was established in 2003. The theme for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship under PM Narendra Modi is ‘Democracy for Demography and Development’.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) As a part of the preparatory process for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship, the meeting was the first where the IBSA National Security Advisers reflected on close cooperation among three countries to resolve political and security challenges in the world.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: As a part of the preparatory process for the next IBSA Summit of Leaders during India’s Chairship, the meeting was the first where the IBSA National Security Advisers reflected on close cooperation among three countries to resolve political and security challenges in the world.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite