Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge Teaching Exams State Level

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The WHO informed last month that the Delta variant has been detected in sequences uploaded "from more than 40 countries in all six WHO regions".

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The WHO informed last month that the Delta variant has been detected in sequences uploaded "from more than 40 countries in all six WHO regions".

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Asia's largest slum, Mumbai's Dharavi has recorded zero cases of COVID-19 infections for the second day in a row, for the first time since February 2021. The number of active cases in Dharavi currently stands at 11 and the overall total is 6861. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Asia's largest slum, Mumbai's Dharavi has recorded zero cases of COVID-19 infections for the second day in a row, for the first time since February 2021. The number of active cases in Dharavi currently stands at 11 and the overall total is 6861. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Dharavi's Assistant Municipal Commissioner Kiran Dighavkar said that during the outbreak of COVID-19, it was tough to control the spread because people live in large numbers here and the area also has several small-scale industries, textile factories.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Dharavi's Assistant Municipal Commissioner Kiran Dighavkar said that during the outbreak of COVID-19, it was tough to control the spread because people live in large numbers here and the area also has several small-scale industries, textile factories.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Track legend Milkha Singh's wife, Nirmal Kaur passed away on June 13, 2021 at the age of 85 years. She had tested positive for COVID-19 earlier in May 2021. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Track legend Milkha Singh's wife, Nirmal Kaur passed away on June 13, 2021 at the age of 85 years. She had tested positive for COVID-19 earlier in May 2021. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Nirmal Kaur was the former captain of the Indian women's national volleyball team and also former Director of Sports for Women in the Punjab Government and was also

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Nirmal Kaur was the former captain of the Indian women's national volleyball team and also former Director of Sports for Women in the Punjab Government and was also

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Ziona Chana, the Mizoram man who headed the world's largest family with at least 39 wives, 94 children and 33 grandchildren, passed away on June 13, 2021 at 76 years. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Ziona Chana, the Mizoram man who headed the world's largest family with at least 39 wives, 94 children and 33 grandchildren, passed away on June 13, 2021 at 76 years. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Mizoram Chief Minister Zoramthanga bid farewell to him through a tweet, "With heavy heart, Mizoram bid farewell to Zion-a (76), believed to head the world's largest family, with 38 wives and 89 children. Mizoram and his village at Baktawng Tlangnuam has become a major tourist attraction in the state because of the family. Rest in Peace Sir!" 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Mizoram Chief Minister Zoramthanga bid farewell to him through a tweet, "With heavy heart, Mizoram bid farewell to Zion-a (76), believed to head the world's largest family, with 38 wives and 89 children. Mizoram and his village at Baktawng Tlangnuam has become a major tourist attraction in the state because of the family. Rest in Peace Sir!" 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Zion-a had featured in Ripley's Believe It or Not in 2011 and 2013 for having the world's largest family.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Zion-a had featured in Ripley's Believe It or Not in 2011 and 2013 for having the world's largest family.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Denmark midfielder Christian Eriksen, who collapsed on the field during a match, is currently doing well, informed Director of Football at Danish Football Union, Peter Moller. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Denmark midfielder Christian Eriksen, who collapsed on the field during a match, is currently doing well, informed Director of Football at Danish Football Union, Peter Moller. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Eriksen had managed to speak to the teammates from the hospital and is doing well.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Eriksen had managed to speak to the teammates from the hospital and is doing well.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite