Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge Teaching Exams State Level

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Kerala Government on August 5, 2021, launched the COVID-19 death information portal in the state to maintain and manage a proper record of the number of deaths due to coronavirus infection.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Kerala Government on August 5, 2021, launched the COVID-19 death information portal in the state to maintain and manage a proper record of the number of deaths due to coronavirus infection.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Kerala Health Minister Veena George during the launch of the portal noted that the State government has launched the COVID-19 death information portal will help in understanding more details about the deaths due to COVID-19.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Kerala Health Minister Veena George during the launch of the portal noted that the State government has launched the COVID-19 death information portal will help in understanding more details about the deaths due to COVID-19.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) The COVID-19 death information portal will be accessible to both the government agencies and the public in Kerala.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The COVID-19 death information portal will be accessible to both the government agencies and the public in Kerala.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) The public would be able to look up details about their deceased family members, friends, and relatives by entering the name, district, and date of death on the portal

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The public would be able to look up details about their deceased family members, friends, and relatives by entering the name, district, and date of death on the portal

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) The portal will assist the government agencies in verifying the authenticity of the Death Declaration document issued by district medical offices (DMOs).

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The portal will assist the government agencies in verifying the authenticity of the Death Declaration document issued by district medical offices (DMOs).

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Currently, the portal will reflect COVID-19 deaths in the state till July 22, 2021. Any deaths after July 22, 2021, will be updated soon.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Currently, the portal will reflect COVID-19 deaths in the state till July 22, 2021. Any deaths after July 22, 2021, will be updated soon.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Kerala - COVID-19 Tracker


•As of August 5, 2021, Kerala Health Department has reported 22,040 new COVID-19 cases, 20,046 recoveries, and 117 deaths in the past 24 hours.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Kerala - COVID-19 Tracker


•As of August 5, 2021, Kerala Health Department has reported 22,040 new COVID-19 cases, 20,046 recoveries, and 117 deaths in the past 24 hours.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Kerala has a total number of 34.7 lakh COVID-19 cases of which recoveries are 32.8 lakh and deaths are 17,211.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Kerala has a total number of 34.7 lakh COVID-19 cases of which recoveries are 32.8 lakh and deaths are 17,211.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) The State has administered a total of 2,13,03,626 doses of COVID-19 vaccines. Approximately 41.72 per cent of the Kerala population is vaccinated, as the State government COVID statistics.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The State has administered a total of 2,13,03,626 doses of COVID-19 vaccines. Approximately 41.72 per cent of the Kerala population is vaccinated, as the State government COVID statistics.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) The Union Health Ministry on July 29 had announced to depute a 6-members high-level multi-disciplinary team headed by Dr S K Singh, Director, National Centre for Disease Control (NCDC) in Kerala to work together with the State Health Authorities in implementing effective public health measures for managing COVID-19 infection in the view of the significantly high number of cases in the State.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The Union Health Ministry on July 29 had announced to depute a 6-members high-level multi-disciplinary team headed by Dr S K Singh, Director, National Centre for Disease Control (NCDC) in Kerala to work together with the State Health Authorities in implementing effective public health measures for managing COVID-19 infection in the view of the significantly high number of cases in the State.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite