Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge Teaching Exams State Level

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The theme of International Youth Day 2021 is “Transforming Food System: Youth Innovation for Human and Planetary Health

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The theme of International Youth Day 2021 is “Transforming Food System: Youth Innovation for Human and Planetary Health

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Every year, the theme of the International Day is decided by the United Nations that is relevant to all the global communities and citizens.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Every year, the theme of the International Day is decided by the United Nations that is relevant to all the global communities and citizens.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) This year’s theme of the International Youth Day highlights the crucial need for inclusive support mechanisms that ensure that the youths all over the world continue to amplify their efforts collectively and individually to restore the Earth and protect life while also integrating the biodiversity in the transformation of food systems

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: This year’s theme of the International Youth Day highlights the crucial need for inclusive support mechanisms that ensure that the youths all over the world continue to amplify their efforts collectively and individually to restore the Earth and protect life while also integrating the biodiversity in the transformation of food systems

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) According to the United Nations, International Youth Day 2021 aims to provide a platform for the young people to continue the momentum for ECOSOC Youth Forum in the lead-up to the high-level food systems summit. It can be done through youth engagement, education, entrepreneurial solutions, and innovation

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: According to the United Nations, International Youth Day 2021 aims to provide a platform for the young people to continue the momentum for ECOSOC Youth Forum in the lead-up to the high-level food systems summit. It can be done through youth engagement, education, entrepreneurial solutions, and innovation

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) International Youth Day aim: According to the United Nations, International Youth Day 2021 aims to provide a platform for the young people to continue the momentum for ECOSOC Youth Forum in the lead-up to the high-level food systems summit. It can be done through youth engagement, education, entrepreneurial solutions, and innovation.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: International Youth Day aim: According to the United Nations, International Youth Day 2021 aims to provide a platform for the young people to continue the momentum for ECOSOC Youth Forum in the lead-up to the high-level food systems summit. It can be done through youth engagement, education, entrepreneurial solutions, and innovation.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) On the occasion of International Youth Day, UN Secretary-General Antonio Guterres stated that youth day is significant as it highlights the youngsters who were on the frontlines of the struggle to build a better future for all.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: On the occasion of International Youth Day, UN Secretary-General Antonio Guterres stated that youth day is significant as it highlights the youngsters who were on the frontlines of the struggle to build a better future for all.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) He further added that the highlight of International Youth Day 2021 will be on the solutions that have been developed by the young innovators to address the challenges in our food systems.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: He further added that the highlight of International Youth Day 2021 will be on the solutions that have been developed by the young innovators to address the challenges in our food systems.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Guterres also urged everyone on International Youth Day to guarantee young people a seat at the table as well all build a world based on inclusive, fair, and sustainable development for all.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Guterres also urged everyone on International Youth Day to guarantee young people a seat at the table as well all build a world based on inclusive, fair, and sustainable development for all.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Delhi Government has imposed a Graded Response Action Plan (GRAP) in the city to control any rise in fresh infections of COVID-19. The color-coded action plan will be based on three parameters and the restrictions under the plan have been classified under Amber, Yellow, Orange, and Red alert.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Delhi Government has imposed a Graded Response Action Plan (GRAP) in the city to control any rise in fresh infections of COVID-19. The color-coded action plan will be based on three parameters and the restrictions under the plan have been classified under Amber, Yellow, Orange, and Red alert.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) West Africa has confirmed the first case of the contagious Marburg virus in Guinea. This virus belongs to the family of the Ebola Virus. As per WHO, the Marburg virus is a highly virulent disease and is able to cause hemorrhagic fever, with a fatality rate of up to 88%.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: West Africa has confirmed the first case of the contagious Marburg virus in Guinea. This virus belongs to the family of the Ebola Virus. As per WHO, the Marburg virus is a highly virulent disease and is able to cause hemorrhagic fever, with a fatality rate of up to 88%.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite