Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge Teaching Exams State Level

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The US State Department on August 16, 2021, eased the travel advisories for India to its second-lowest level.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The US State Department on August 16, 2021, eased the travel advisories for India to its second-lowest level.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) issued a Level-2 travel health notice for India, indicating a moderate level of COVID-19 in the country

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) issued a Level-2 travel health notice for India, indicating a moderate level of COVID-19 in the country

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Israeli firefighters are tackling a massive wildfire in the west of Jerusalem that has scorched over 2,000 hectares of forest in the past three days.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Israeli firefighters are tackling a massive wildfire in the west of Jerusalem that has scorched over 2,000 hectares of forest in the past three days.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Authorities have evacuated approximately 2,000 residents in the nearby towns and villages as a precautionary measure. Greece and Cyprus have offered firefighting aircraft

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Authorities have evacuated approximately 2,000 residents in the nearby towns and villages as a precautionary measure. Greece and Cyprus have offered firefighting aircraft

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Fire and Rescue Services Commissioner Dedi Simchi ascertained the cause of the fire as a human activity but if it was arson or negligence is under investigation. The dry vegetation coupled with low humidity and strong winds has added to the intensity of the wildfire.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Fire and Rescue Services Commissioner Dedi Simchi ascertained the cause of the fire as a human activity but if it was arson or negligence is under investigation. The dry vegetation coupled with low humidity and strong winds has added to the intensity of the wildfire.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) In 2010, a wildfire on Mount Carmel had killed 44 people and burned 2,500 hectares

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: In 2010, a wildfire on Mount Carmel had killed 44 people and burned 2,500 hectares

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) This is one of the largest wildfires ever in Israel, though no death has been reported so far.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: This is one of the largest wildfires ever in Israel, though no death has been reported so far.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Authorities have evacuated approximately 2,000 residents in the nearby towns and villages as a precautionary measure. Greece and Cyprus have offered firefighting aircraft

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Authorities have evacuated approximately 2,000 residents in the nearby towns and villages as a precautionary measure. Greece and Cyprus have offered firefighting aircraft

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Abdul Ghani Baradar, Taliban Commander, has been announced as the new President of Taliban acquired Afghanistan. The former President Ashraf Ghani had fled to Tajikistan as Taliban fighters took control of the Capital City Kabul and the palace. Afghanistan has also been renamed by the Taliban the Islamic Republic of Afghanistan

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Abdul Ghani Baradar, Taliban Commander, has been announced as the new President of Taliban acquired Afghanistan. The former President Ashraf Ghani had fled to Tajikistan as Taliban fighters took control of the Capital City Kabul and the palace. Afghanistan has also been renamed by the Taliban the Islamic Republic of Afghanistan

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Afghans


India has announced a new category of electronic visas in order to fast track the applications of Afghans who plan on leaving the Taliban-controlled nation. The category is called ‘e-Emergency X Misc Visa’. Amid the ongoing crisis, India has successfully evacuated the ambassador and the Indian embassy staff in Kabul.



Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Afghans


India has announced a new category of electronic visas in order to fast track the applications of Afghans who plan on leaving the Taliban-controlled nation. The category is called ‘e-Emergency X Misc Visa’. Amid the ongoing crisis, India has successfully evacuated the ambassador and the Indian embassy staff in Kabul.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite