Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge Teaching Exams State Level

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) In total, India bagged a record haul of 15 medals including eight gold, two silver, and five bronze in the Archery Youth World Championships held from August 9 to 15, 2021.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: In total, India bagged a record haul of 15 medals including eight gold, two silver, and five bronze in the Archery Youth World Championships held from August 9 to 15, 2021.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) PM Narendra Modi interacted with the Indian para-athlete contingent for the Tokyo 2020 Paralympic Games through video conferencing.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: PM Narendra Modi interacted with the Indian para-athlete contingent for the Tokyo 2020 Paralympic Games through video conferencing.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) India’s largest-ever Paralympic contingent comprising 54 para-athletes from across 9 sports disciplines will be representing India at the Tokyo 2020 Paralympic Games that is set to start from August 24, 2021.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: India’s largest-ever Paralympic contingent comprising 54 para-athletes from across 9 sports disciplines will be representing India at the Tokyo 2020 Paralympic Games that is set to start from August 24, 2021.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) During the video conference, Para Archer Jyoti Balyan, Para Archer Rakesh Kumar, Javelin Thrower Devendra Jhajharia, and many others shared their inspiring stories with the PM and expressed their aspiration to win medals for India.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: During the video conference, Para Archer Jyoti Balyan, Para Archer Rakesh Kumar, Javelin Thrower Devendra Jhajharia, and many others shared their inspiring stories with the PM and expressed their aspiration to win medals for India.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Sports Minister Anurag Singh Thakur also lauded the spirit of Indian para-athletes contingent for their performance at various international para-athletics games.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Sports Minister Anurag Singh Thakur also lauded the spirit of Indian para-athletes contingent for their performance at various international para-athletics games.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The Government of Bangladesh has dismissed the request of the US to provide temporary refuge to Afghan citizens amid the Taliban crisis in the country.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The Government of Bangladesh has dismissed the request of the US to provide temporary refuge to Afghan citizens amid the Taliban crisis in the country.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) •As per media reports, Bangladesh Foreign Minister Dr. A K Abdul Momen said the country has rejected the request from the US to offer shelter to Afghan refugees as it is already dealing with issues in providing shelter to Rohingya refugees who came from Myanmar.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: •As per media reports, Bangladesh Foreign Minister Dr. A K Abdul Momen said the country has rejected the request from the US to offer shelter to Afghan refugees as it is already dealing with issues in providing shelter to Rohingya refugees who came from Myanmar.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Bangladesh received the request through diplomatic channels from Washington to Dhaka.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Bangladesh received the request through diplomatic channels from Washington to Dhaka.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Sports Minister Anurag Singh Thakur also lauded the spirit of Indian para-athletes contingent for their performance at various international para-athletics games.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Sports Minister Anurag Singh Thakur also lauded the spirit of Indian para-athletes contingent for their performance at various international para-athletics games.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Earlier, on August 16, 2021, Bangladesh’s Ministry of Foreign Affairs in a statement had said that it considers Bangladesh as a potential development partner and a friend to Afghanistan. The Ministry also stated it is willing to share its best practices with Afghanistan and called on stakeholders to maintain peace in the war-torn country.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Earlier, on August 16, 2021, Bangladesh’s Ministry of Foreign Affairs in a statement had said that it considers Bangladesh as a potential development partner and a friend to Afghanistan. The Ministry also stated it is willing to share its best practices with Afghanistan and called on stakeholders to maintain peace in the war-torn country.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite