Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge Teaching Exams State Level

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The Indian Government has imposed restrictions on the export of COVID-19 Rapid Antigen Testing Kits. The decision has been taken amid the warning of a possible third wave. An advisory has also been issued by the ICMR for the COVID-19 home testing kit, particularly in rural areas.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The Indian Government has imposed restrictions on the export of COVID-19 Rapid Antigen Testing Kits. The decision has been taken amid the warning of a possible third wave. An advisory has also been issued by the ICMR for the COVID-19 home testing kit, particularly in rural areas.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) New Zealand has imposed a three-day snap national lockdown in the country. The decision came after the country recorded its first COVID-19 case in 6 months. The case has been identified in the largest city of the country, Auckland. The health authorities have been tracing the origin of the cas

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: New Zealand has imposed a three-day snap national lockdown in the country. The decision came after the country recorded its first COVID-19 case in 6 months. The case has been identified in the largest city of the country, Auckland. The health authorities have been tracing the origin of the cas

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) The second-largest state-of-the-art refurbished gene bank was inaugurated in India. The National Gene Bank was established in 1996 in order to preserve the seeds of Plant Genetic Resources for future generations. As per the Government, it is a powerful step in the direction of helping the Indian farmers.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The second-largest state-of-the-art refurbished gene bank was inaugurated in India. The National Gene Bank was established in 1996 in order to preserve the seeds of Plant Genetic Resources for future generations. As per the Government, it is a powerful step in the direction of helping the Indian farmers.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Popular Tamil television actor and VJ Anandha Kannan passed away on August 16, 2021. Anandha Kannan died at the age of 48 years after suffering from rare bile-duct cancer. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Popular Tamil television actor and VJ Anandha Kannan passed away on August 16, 2021. Anandha Kannan died at the age of 48 years after suffering from rare bile-duct cancer. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Anandha Kannan had been detected with the rare form of cancer few months ago and had been undergoing treatment for the same since then.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Anandha Kannan had been detected with the rare form of cancer few months ago and had been undergoing treatment for the same since then.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Anandha Kannan, who was a native of Singapore, had started his career as an actor and television host in the nation. He had later moved to Chennai and started hosting shows for a local musicl channel there in the 2000s. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Anandha Kannan, who was a native of Singapore, had started his career as an actor and television host in the nation. He had later moved to Chennai and started hosting shows for a local musicl channel there in the 2000s. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Kannan had become especially popular among the children of the 90s due to his shows. He had been away from television and broadcasting for more than 7 years

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Kannan had become especially popular among the children of the 90s due to his shows. He had been away from television and broadcasting for more than 7 years

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Anandha Kannan was an Indian film actor and television host, who was popular for his shows that were broadcasted on channels of Sun Network. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Anandha Kannan was an Indian film actor and television host, who was popular for his shows that were broadcasted on channels of Sun Network. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) He later did a Tamil movie titled Adhisaya Ulagam, which was a 3D Tamil science fantasy film. The film was one of his most appreciated films. 

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: He later did a Tamil movie titled Adhisaya Ulagam, which was a 3D Tamil science fantasy film. The film was one of his most appreciated films. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Anandha Kannan also played the lead in two Tamil films- Mullum Malarum and Ithanai Naalai Engirunthai but both were never released to audiences.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Anandha Kannan also played the lead in two Tamil films- Mullum Malarum and Ithanai Naalai Engirunthai but both were never released to audiences.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite