Current Events of National and International ImportanceGeneral Knowledge Teaching Exams State Level

Get quiz for Current Events of National and International Importance General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The Government of Kerala on July 30, 2021, announced a financial package of over Rs. 5,000 crores to revive the economy of the state that has been reeling due to the COVID-19 pandemic

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The Government of Kerala on July 30, 2021, announced a financial package of over Rs. 5,000 crores to revive the economy of the state that has been reeling due to the COVID-19 pandemic

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) The State Finance Minister K N Balagopal announced a financial package in the State Assembly to assist the small-scale farmers and traders of Kerala.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The State Finance Minister K N Balagopal announced a financial package in the State Assembly to assist the small-scale farmers and traders of Kerala.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) The Minister informed that the package will provide assistance to the traders and farmers who have been adversely affected by the Coronavirus pandemic

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The Minister informed that the package will provide assistance to the traders and farmers who have been adversely affected by the Coronavirus pandemic

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Kerala Government has decided to provide subsidized loans and has announced new loan schemes under the Kerala State Financial Enterprise (KSFE) and Kerala Financial Corporation (KFC).

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Kerala Government has decided to provide subsidized loans and has announced new loan schemes under the Kerala State Financial Enterprise (KSFE) and Kerala Financial Corporation (KFC).

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) The State Government will give very subsidized loans and will bear the 4% of the interest of loans for 6 months for the loans up to Rs. 2 lakh.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The State Government will give very subsidized loans and will bear the 4% of the interest of loans for 6 months for the loans up to Rs. 2 lakh.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Kerala has also announced the loan waiver and low-interest loan facilities as part of the package.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Kerala has also announced the loan waiver and low-interest loan facilities as part of the package.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) The help to the small-scale businesses will also be provided by the government by forging the rent from the shops and the buildings owned by the State Government for the period from July to December 31, 2021. MSMEs have been given a building tax exemption in this time period.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The help to the small-scale businesses will also be provided by the government by forging the rent from the shops and the buildings owned by the State Government for the period from July to December 31, 2021. MSMEs have been given a building tax exemption in this time period.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Kerala Government has also decided to provide loans up to Rs. 1 crore at 5% interest rates for 500 business enterprises in a year. This will be available for young entrepreneurs under the age of 50.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Kerala Government has also decided to provide loans up to Rs. 1 crore at 5% interest rates for 500 business enterprises in a year. This will be available for young entrepreneurs under the age of 50.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) The government has announced a moratorium of 1 year for the loans that will be taken by the small-scale enterprises from the KFC.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The government has announced a moratorium of 1 year for the loans that will be taken by the small-scale enterprises from the KFC.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) The announced package is the third Financial Package that has been announced by the Left Government to tackle the economic crisis in Kerala

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: The announced package is the third Financial Package that has been announced by the Left Government to tackle the economic crisis in Kerala

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite