Current GKGeneral Awareness State Level Railways SSC

Get quiz for Current GK General Awareness + State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) First winner of Olympics is Coribas

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) International Olympics Committee head quarters is at Paris

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: HQ is at Lausanne, Switzerland

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Father of Modern Olympics - Demetrios Vikelas

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Father of modern Olympics is Pierre De Coubertin

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Motto of Olympics - Faster, Higher, Stronger, Together

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) 2020 Tokyo Olympics cauldron at the main stadium was lit by Ayaka Takahashi

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Cauldron at the main stadium was lit by Naomi Osaka.

Ayaka Takahashi lit the cauldron at Areake Yume-No-Ohashi Bridge

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) First city to host summer Olympics twice is Tokyo

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Mascot decided for the 2022 Winter Olympics is Someity

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: 2022 Winter Olympics mascot is Bing Dwen Dwen(a panda made of ice)

Someity is 2020 Tokyo Paralympics mascot

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Most populous country which never won an Olympic Medal is Bangladesh

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) South Korea did not participate in 2020 Tokyo Olympics due to Covid

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: North Korea did not participate stating Covid reasons

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Indian flag bearer of 2020 Tokyo Paralympics is Mariyappan Thangavelu

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments