Current GKGeneral Awareness Teaching Exams State Level Railways SSC

Get quiz for Current GK General Awareness + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) 1.Which is the first Indian city to have female symbols on traffic signals?


[A] New Delhi

[B] Mumbai

[C] Bengaluru

[D] Chennai



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Mumbai

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) 2.Which organization has set up a 5-member panel to review the charter of its laboratories?


[A] ISRO

[B] HAL

[C] BARC

[D] DRDO



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: DRDO

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) 3.Which state/UT is to set up India’s first International Women’s Trade Centre?


[A] Maharashtra

[B] Andhra Pradesh

[C] Bihar

[D] Kerala



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: Kerala

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) 4.The first Roll on- Roll Off (RORO) service of which section of Indian Railways was flagged off recently?


[A] Central Railway

[B] Western Railway

[C] North Eastern Railways

[D] South Western Railways



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: South Western Railways

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) 5.The country’s second Kisan Rail that was flagged off recently, would connect which two cities?


[A] Bangalore – Mumbai

[B] Chennai – Delhi

[C] Anantapur – Delhi

[D] Hyderabad – Kolkata



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Anantapur – Delhi

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) 6.Which e-commerce giant has launched a new ‘Fulfilment Centre’ in Tamil Nadu?


[A] Flipkart

[B] Cloud Tail

[C] Alibaba

[D] Amazon



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: Amazon

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) 7.Indian Navy undertook the process of ‘Aerial Seeding’ to increase green cover in which city?


[A] Mumbai

[B] Vishakhapatnam

[C] Cochin

[D] Chennai



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Vishakhapatnam

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) 8.The all-weather Atal Tunnel has been constructed by which organization?


[A] L&T

[B] Adani Infrastructure

[C] Border Roads Organisation

[D] GMR Infrastructure



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Border Roads Organisation

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) The Election Commission has issued instructions for postal ballot facilities for elderly people above what age?


[A] 65

[B] 70

[C] 75

[D] 80



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: 80

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) In which state, India’s first advanced manufacturing hub (AMHUB) is to be established?

[A] Maharashtra

[B] Tamil Nadu

[C] Gujarat

[D] Karnataka





Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Tamil Nadu

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite