Current GKGeneral Studies SSC Railways State Level Teaching Exams

Get quiz for Current GK General Studies + SSC Railways State Level Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) US Secretary of Defense Lloyd Austin has ordered the Commander of US Transportation Command to activate Stage I of the CRAF that offers Pentagon access to commercial air mobility to support evacuation from Afghanistan.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: US Secretary of Defense Lloyd Austin has ordered the Commander of US Transportation Command to activate Stage I of the CRAF that offers Pentagon access to commercial air mobility to support evacuation from Afghanistan.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Taliban to soon announce new government in Afghanistan


•Taliban spokesman Zabihullah Mujahid on August 22, 2021, said that the Taliban will soon be announcing the formation of a new government in Afghanistan as the countries continue to evacuate their citizens from Kabul.


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Taliban to soon announce new government in Afghanistan


•Taliban spokesman Zabihullah Mujahid on August 22, 2021, said that the Taliban will soon be announcing the formation of a new government in Afghanistan as the countries continue to evacuate their citizens from Kabul.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Mujahid said that talks with Afghan political leaders are underway. Taliban on August 21, 2021, met several politicians including former President Hamid Karzai and Abdullah Abdullah, the Head of the High Council for National Reconciliation (HCNR).

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Mujahid said that talks with Afghan political leaders are underway. Taliban on August 21, 2021, met several politicians including former President Hamid Karzai and Abdullah Abdullah, the Head of the High Council for National Reconciliation (HCNR).

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) US Secretary of Defense Lloyd Austin has ordered the Commander of US Transportation Command to activate Stage I of the CRAF that offers Pentagon access to commercial air mobility to support evacuation from Afghanistan.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: US Secretary of Defense Lloyd Austin has ordered the Commander of US Transportation Command to activate Stage I of the CRAF that offers Pentagon access to commercial air mobility to support evacuation from Afghanistan.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Taliban to soon announce new government in Afghanistan


•Taliban spokesman Zabihullah Mujahid on August 22, 2021, said that the Taliban will soon be announcing the formation of a new government in Afghanistan as the countries continue to evacuate their citizens from Kabul.


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Taliban to soon announce new government in Afghanistan


•Taliban spokesman Zabihullah Mujahid on August 22, 2021, said that the Taliban will soon be announcing the formation of a new government in Afghanistan as the countries continue to evacuate their citizens from Kabul.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Mujahid said that talks with Afghan political leaders are underway. Taliban on August 21, 2021, met several politicians including former President Hamid Karzai and Abdullah Abdullah, the Head of the High Council for National Reconciliation (HCNR).

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Mujahid said that talks with Afghan political leaders are underway. Taliban on August 21, 2021, met several politicians including former President Hamid Karzai and Abdullah Abdullah, the Head of the High Council for National Reconciliation (HCNR).

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) US Secretary of Defense Lloyd Austin has ordered the Commander of US Transportation Command to activate Stage I of the CRAF that offers Pentagon access to commercial air mobility to support evacuation from Afghanistan.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: US Secretary of Defense Lloyd Austin has ordered the Commander of US Transportation Command to activate Stage I of the CRAF that offers Pentagon access to commercial air mobility to support evacuation from Afghanistan.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Mujahid said that talks with Afghan political leaders are underway. Taliban on August 21, 2021, met several politicians including former President Hamid Karzai and Abdullah Abdullah, the Head of the High Council for National Reconciliation (HCNR).

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Mujahid said that talks with Afghan political leaders are underway. Taliban on August 21, 2021, met several politicians including former President Hamid Karzai and Abdullah Abdullah, the Head of the High Council for National Reconciliation (HCNR).

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Taliban to soon announce new government in Afghanistan


•Taliban spokesman Zabihullah Mujahid on August 22, 2021, said that the Taliban will soon be announcing the formation of a new government in Afghanistan as the countries continue to evacuate their citizens from Kabul.


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Taliban to soon announce new government in Afghanistan


•Taliban spokesman Zabihullah Mujahid on August 22, 2021, said that the Taliban will soon be announcing the formation of a new government in Afghanistan as the countries continue to evacuate their citizens from Kabul.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) US Secretary of Defense Lloyd Austin has ordered the Commander of US Transportation Command to activate Stage I of the CRAF that offers Pentagon access to commercial air mobility to support evacuation from Afghanistan.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: US Secretary of Defense Lloyd Austin has ordered the Commander of US Transportation Command to activate Stage I of the CRAF that offers Pentagon access to commercial air mobility to support evacuation from Afghanistan.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite