Current GKGeneral Studies Teaching Exams State Level Railways SSC

Get quiz for Current GK General Studies + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) How many Planets are there in the Solar System?

8 Planets mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:


Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune (in order).

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) What is the full form of BODMAS?


Bracket Of Division Multiplication Addition Subtraction

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: full form of BODMAS is bracket Of Division Multiplication Addition Subtraction

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Can two odd numbers add up to give an odd number?

Yes: Two odd numbers will always sum up to give an even number.

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: No. Two odd numbers will always sum up to give an even number.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) What is a figure with 6, 7, 8, 9, 10 sides called?


Hexagon, Heptagon, Octagon, Nonagon, Decagon respectively

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Hexagon, Heptagon, Octagon, Nonagon, Decagon respectively

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) What is the total distance around a figure?


The perimeter of a surface

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: the total distance around a figure is thhe perimeter of a surface

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Which is the most widely spoken language in the world?


Mandarin Chinese


Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:


Mandarin Chinese


Note: English is the second widely spoken language in the world.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) How many States and Union Territories are there in India?


20States and 8 Union Territories


Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: States and Union Territories are there in India 28 States and 8 Union Territories


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Who was called the Grand Old Man of the Indian National Congress?


Dadabhai Naoroji

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: the Grand Old Man of the Indian National Congress is Dadabhai Naoroji

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Who was known as the Frontier Gandhi?


Abdul Khan

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Wh was known as the Frontier Gandhi is Khan Abdul Ghaffar Khan

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Which planet is known as the Morning Star or the Evening Star?


Venus

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Venus planet is known as the Morning Star or the Evening Star

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite