Games and SportsGeneral Knowledge English Speaking/Writing Computer Skill SSC Railways State Level T

Get quiz for Games and Sports General Knowledge + English Speaking/Writing Computer Skill SSC Railways State Level Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Nuclear sizes are expressed in a unit named


A) Fermi

B) Angstrom

C) Newton

D) Tesla

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: Fermi

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) By default, your documents print in ________ mode


A) Landscape

B) Portrait

C) Page Setup

D) Print View

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Portrait

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) _____are attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity


A) Phishing trips

B) Computer viruses

C) Phishing scams

D) Spyware scams

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Phishing scams

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) The first Law Officer of the Government of India is the


A) Union Law Minister

B) Secreatary, Ministry of Law

C) Attorney-General for India

D) Chief Justice of the

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Atterney general for india

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) One People, One State, One leader” was the policy of


A) Stalin

B) Hitler

C) Lenin

D) Mussolin

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Hitler

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Which pair of atoms has the highest electronegativity difference?



(Calcium's electronegativity is 1.0


Fluorine's electronegativity is 4.0


Hydrogen's electronegativity is 2.2


Sodium's electronegativity is 0.93)


A) F-F

B) Ca-F

C) H-F

D) Na-F

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: Na-F

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Storage capacity of magnetic disk depends on


A) disk pack in disk surface

B) tracks per inch of surface

C) bits per inch of tracks

D) All of the above

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: All of the above

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Which kind of power accounts for the largest share of power generation in India


A) Hydro - electricity

B) Thermal

C) Nuclear

D) Solar

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Thermal

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Which of the following is used in pencils?


A) Silicon

B) Phosphorous

C) Graphite

D) Charcoal

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Graphite

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) The Constitution of India borrowed the scheme of Indian Federation from the constitution of


A) USA

B) Canada

C) United Kingdom

D) Ireland

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Canada

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite