Games and SportsGeneral Knowledge English Speaking/Writing Computer Skill SSC Railways State Level T

Get quiz for Games and Sports General Knowledge + English Speaking/Writing Computer Skill SSC Railways State Level Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Hurling uses a ball called a sliothar.

True or False?

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Answer: True

The Irish sport of hurling uses a club, called a hurley, and a small ball called a sliothar, which is pronounced “slitter.” The game resembles lacrosse.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) There are 30 balls in the game of snooker.

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Answer: False

There are 22 game balls used in snooker, including the cue ball. The game is a form of billiards.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) An Olympic slalom course must have a vertical drop of less than 200 feet.

True or False?

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Answer: False

Olympic slalom events require a course to have a vertical drop of at least 650 feet from the beginning to the finish line.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) There has never been a woman chess master.

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Answer: False

There have been several women chess masters since the 1970s. Among them are the Polgár sisters—Susan, Judit, and Zsófia—from Hungary, who have won many international matches.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Pétanque is played with balls.

True or False?

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Answer: True

In pétanque, a player throws a small wooden ball called a jack toward the opposite end of a long narrow court. Each team takes turns throwing a metal ball as close to the jack as possible.


 



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Polo is not an Olympic sport.

True or False?

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Answer: True

Polo was an Olympic sport from 1900 to 1936. It was removed from the official roster of Olympic events in 1940, but the International Olympic Committee later helped create the rulebook for the sport.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) The game mah-jongg takes its name from a mythical bird.

True or False?

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Answer: True

The name mah-jongg signifies a mythical “bird of 100 intelligences.” The game originated in China, as does its name

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Monica Seles, the tennis player, never earned a prize title.

True or False?

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Answer: False

Monica Seles won nine Grand Slam singles titles, eight of them before she was 20. She was the top-ranked women’s player in the world for more than three years.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) In the Tour de France, the winner wears a yellow jersey.

True or False?

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Answer: True

In 1919 Tour de France founder Henri Desgrange gave a yellow jersey, or shirt, to the overall leader at the end of each day. That custom continues today.


 



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) . A dartboard is divided into 20 numbered sections.

True or False?

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Answer: True

A standard dartboard contains 20 numbered sections, as well as two rings for double and triple points and a bullseye, or red-colored center.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite