Games and SportsGeneral Knowledge English Speaking/Writing Computer Skill SSC Railways State Level T

Get quiz for Games and Sports General Knowledge + English Speaking/Writing Computer Skill SSC Railways State Level Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Holkar Trophy is associated with which sport?


A) Bridge

B) Hockey

C) Football

D) Badminton

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: ) Bridge


Explanation:

Holkar Trophy is associated with Bridge sport.



Bridge is the ultimate tricky card game that four people can play with a pack of 52 cards. It is the greatest source of enjoyment.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Term Chinaman is related to which sports ?


A) Football

B) Hockey

C) Golf

D) Cricket

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: ) Cricket


Explanation:

Chinaman bowling is left-arm unorthodox spin, where the bowler spins the ball into a right-handed batsman. Leg spinner Kuldeep Yadav, who debuted in the Dharamsala Test against Australia, has become the first-ever men’s Chinaman bowler to represent India.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run


A) M.L. Valsamma

B) P.T. Usha

C) Kamaljit Sandhu

D) K.Malleshwari

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B) P.T. Usha

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) With which game does Davis Cup is associated


A) Hockey

B) Table Tennis

C) Lawn Tennis

D) Polo

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C) Lawn Tennis

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) The first Indian to cross seven important seas by swimming ____ ?


A) Amrendra Singh

B) Bula Chaudhury

C) Junko Taibei

D) Yuri Gagarin

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B) Bula Chaudhury


Explanation:

Bula Chaudhury, Indian swimmer best known for her long-distance swimming feats.



In 2005 she became the first woman to have swum across sea channels of five continents including the Strait of Gibraltar, the Tyrrhenian Sea, Cook Strait, Toroneos Gulf (Gulf of Kassandra) in Greece, the Catalina Channel off the California coast, and from Three Anchor Bay to Robben Island near Cape Town, South Africa.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Wellington Trophy is related to which game ?


A) Rowing

B) Hockey

C) Tennis

D) Polo

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A) Rowing


Explanation:

Rowing is the game to which Wellington Trophy is related to. In this participants will be in race in rivers.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) With which game does Santosh Trophy is associated


A) Tennis

B) Cricket

C) National Football

D) Golf

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: : C) National Football

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) What is the name of person which controls a football match


A) A referee

B) An Umpire

C) A spectator

D) A goalkeeper

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A) A referee

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) The National Game of Japan is


A) Tennis

B) Karate

C) Ice Hockey

D) Sumo wrestling

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D) Sumo wrestling


Explanation:

Sumo wrestling is the Japan origin game in which the two heavy weight wrestlers fight in a marked circle to throw the opponent out of the circle to win the game. And the two participants in the game are called Sumos.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) The name Kunjarani Devi is associated with


A) Weight Lifting

B) Target Shooting

C) Athletics

D) Swimming

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: ) Weight Lifting

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite