Games and SportsGeneral Knowledge SSC Railways State Level

Get quiz for Games and Sports General Knowledge + SSC Railways State Level , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Which cricket team has won most ICC Cricket World Cup titles? 

(a)  West Indies

(b)  India

(c)  England

(d)  Australia


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: Cricket

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Which cricket team has won most ICC Cricket World Cup titles? 

(a)  West Indies

(b)  India

(c)  England

(d)  Australia


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: Cricket

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) When was first ICC cricket World Cup started?

(a)  1972

(b)  1975

(c)  1985

(d) 1979


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Cricket

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Which of the following statement is NOT correct about the ICC cricket World Cup?

(a) It is played after the gap of every 4 years.

(b) The “Man of the Match” award in the ICC cricket World Cup was started in the 1992.

(c) Pakistan and Sri Lanka are the other two countries that have won the World Cup in 1992 and 1996 respectively.

(d)  England is the only country which lost 2 ICC World Cup finals.


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Cricket

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Who is the youngest player in the ICC Cricket World Cup 2019?

(a)  Jonny 'Blaze' Bairstow

(b)  Yuzvendra chahal

(c)  Mujeeb ur Rahman

(d) Kagiso Rabada


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Cricket

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Who is the youngest player in the ICC Cricket World Cup 2019?

(a)  Jonny 'Blaze' Bairstow

(b)  Yuzvendra chahal

(c)  Mujeeb ur Rahman

(d) Kagiso Rabada


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: Cricket

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Who was the captain of the Indian cricket team in the ICC World Cup 1983?

(a)  Sunil Gavaskar

(b) Kirti Azad

(c)  Kapil Dev

(d) None of these


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Cricket

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Who was the captain of the Indian cricket team in the ICC World Cup 1983?

(a)  Sunil Gavaskar

(b) Kirti Azad

(c)  Kapil Dev

(d) None of these


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: Cricket

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) How many teams are participating in the ICC World Cup 2019?

(a) 8

(b) 9

(c) 10

(d) 12


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Cricket

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Which of the following Indian player have got first “Man of the Tournament” Award in the ICC Cricket World Cup?



(a)  Sachin Tendulkar

(b) Yuvraj Singh

(c) Mohinder Amarnath

(d) M.S. Dhoni


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: Sachin

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite