Games and SportsGeneral Knowledge SSC State Level Teaching Exams

Get quiz for Games and Sports General Knowledge + SSC State Level Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) When is the motto of summer Olympic 2020.

Option- ['United by emotion', 'United by culture', 'A and B both ', 'None of above']

Answer: None of above

Explaination: United by emotion.


The International Olympic Committee decided upon the change with the new motto being, "Faster, Higher, Stronger - Together." The specific motto for the Tokyo games remains unchanged, "United by Emotion." It's the first time the motto has changed since the inception of the modern Olympics back in 1894.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Mascot tokyo 2020 summer Olympic games is

Option- ['Someity', 'Miraitowa', 'Fuwa', 'Waldi']

Answer: Miraitowa

Explaination: Miraitowa.


The name MIRAITOWA is based on the Japanese words "mirai", meaning “future”, and "towa", meaning “eternity”, representing the wish that the Tokyo 2020 Olympic Games will lead to a future of everlasting hope in the hearts of everyone around the world.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) When was Tokyo olympic 2021 starts?

Option- ['20 july 2021', '21 july 2021', '23 july 2020', '23 july 2021']

Answer: 23 july 2021

Explaination: 23 july 2021.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) India's flag-bearers at the opening ceremony of Tokyo Summer Olympics 2020

Option- ['Mariyappan thangavelu', 'Bajrang punia', 'MC Mary kom & Manpreet singh', 'Lakshya ']

Answer: Lakshya

Explaination: MC Mary kom & Manpreet singh

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) India's official theme for 2020 Tokyo Summer Olympics games?

Option- ['Lakshya tere samne hai.', 'Jeetna hai , jeetna hai', ' Zid teri jahan tk', 'Kuch krke dikhana hai ']

Answer: Lakshya tere samne hai.

Explaination: Lakshya tere samne hai.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Which is the first city in asia to have hosted the summer Olympic more than once?

Option- ['Beijing', 'Tokyo ', 'Seoul', 'Delhi']

Answer: Tokyo

Explaination: Tokyo

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) What is the official language of the Olympic games?

Option- ['English', 'French', 'A and B both', 'None of above']

Answer: A and B both

Explaination: English and French

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) In which year was the first olympic games held?

Option- ['1894', '1895', '1897', '1896']

Answer: 1896

Explaination: 1896.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Who is credited for starting the Olympic games?

Option- ['Pierre de cobertin', 'David martin', 'Irfan sheikh ahmed', 'David pierre martin']

Answer: Pierre de cobertin

Explaination: Pierre de cobertin ( French citizen)

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Which of the following is not related to the Olympic motto?

Option- ['Citius', 'Altius', 'Fortius ', 'Hectius']

Answer: Hectius

Explaination: Hectius.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite