Games and SportsGeneral Knowledge State Level Railways SSC

Get quiz for Games and Sports General Knowledge + State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Who is the winner of the US Open 2019 Men's title?


(a) Roger Federer


(b) Rafael Nadal 


(c) Daniil Medvedev 


(d) Novak Djokovic



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: US Open 2019 Men's title was won by Rafael Nadal. Rafael Nadal defeated Daniil Medvedev of Russia in the final. This is Nadal's 19th Grand Slam singles titles.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Which of the following is not fit in the match?


(a) French Open


(b) US Open


(c) Australian Open


(d) Cincinnati Masters



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: Cincinnati Masters is not the Grand Slam Tournament while other tournaments are Grand Slams. The Cincinnati Masters is an annual hardcourt tennis event held in Ohio, USA.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) What is the new name of Feroz Shah Kotla ground?


(a) Arun Jaitley Stadium


(b) Sheila Dikshit Stadium


(c) Gautam Gambhir Stadium


(d) Ajit Wadekar Stadium



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: Feroz Shah Kotla Stadium, Delhi is renamed to Arun Jaitley Stadium on September 12. Arun Jaitley had served as the President of the DDCA cricketing body for 13 years. So renaming this stadium is a tribute to him.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Which of the following region has won the Ranji Trophy tournament 2019?


(a) Saurashtra


(b) Mumbai


(c) Vidarbha


(d) Rajasthan



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Ranji Trophy is a premier first-class cricket tournament held in India. It is Administered by the BCCI and 38 teams participated in the 2019–20 edition of this tournament. 

Vidarbha clinched 2nd successive Ranji Trophy title, beat Saurashtra in the final.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Which of the following statement is not correct about ICC World Cup 2019?


(a) It was the 12th edition of the ICC Cricket World Cup  


(b) Rohit Sharma has scored 6 centuries in this tournament


(c) Australia Mitchell Starc was the leading wicket-taker in the tournament


(d) Mohammad Shami and Trent Boult took the hat trick in this tournament



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Rohit Sharma has scored 5 centuries in this tournament. Rohit Sharma became the only second Indian after Sachin Tendulkar who has scored 600+ run a single world cup tournament. 

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Which of the following trophy/ is not related to Cricket in India?


(a) Syed Mushtaq Ali Trophy


(b) Deodhar Trophy


(c) Santosh Trophy


(d) Duleep Trophy



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Santosh Trophy is not related to cricket because it is a football tournament held in India. It was founded in 1941 and 31 teams participates in this tournament.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Who got FIFA Best Player 2019 Award?


(a) Neymar


(b) L. Messi


(c) C. Ronaldo


(d) Luka Mordic



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Lionel Messi bagged the FIFA Best Player 2019 Awards for the 6th time. Earlier Messi had received this award in 2009, 2010, 2011, 2012 and 2015.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Which of the following is not matched correctly?


(a) Pankaj Advani: Billiards


(b) Anjali Bhagwat: Shooting


(c) Muhammed Anas Yahiya: Boxing


(d) Deepa Malik: Athletics



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Muhammed Anas Yahiya from Kerala is an Indian sprinter who specialises in the 400 metres distance. He has national records in 400 meters.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Pankaj Advani recently won his 22nd World Billiards Title 2019. This tournament is held in.. 


(a) Malaysia


(b) Myanmar


(c) India


(d) Russia



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Pankaj Advani claimed his 22nd World Championship title in 2019. The IBSF World Billiards Championship was held in Myanmar.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link :