General Science and Life Science (up to 10th CBSE)General Knowledge SSC Railways Teaching Exams

Get quiz for General Science and Life Science (up to 10th CBSE) General Knowledge + SSC Railways Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1)

Option- ['1', '2', '3', '4']

Answer: 3

Explaination: Answer 3

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2)

Option- ['1', '2', '3', '4']

Answer: 3

Explaination: Guttation is correct answer

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3)

Option- ['1', '2', '3', '4']

Answer: 4

Explaination: Saffron is present in stigma

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4)

Option- ['1', '2', '3', '4']

Answer: 2

Explaination: Hexose sugar is present in glucose

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5)

Option- ['1', '2', '3', '4']

Answer: 2

Explaination: 2nd is correct answer

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6)

Option- ['1', '2', '3', '4']

Answer: 4

Explaination: Geothermal energy is the oldest

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7)

Option- ['1', '2', '3', '4']

Answer: 4

Explaination: 4 is correct answer

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8)

Option- ['1', '2', '3', '4']

Answer: 2

Explaination: Ohm meter is used to measure the flow of water

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9)

Option- ['1', '2', '3', '4']

Answer: 4

Explaination: 4 th is correct answer

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments