Indian EconomyGeneral Studies Teaching Exams State Level Railways

Get quiz for Indian Economy General Studies + Teaching Exams State Level Railways , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Myanmar

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Adam Smith

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Mixed economy

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: there is co-existence of public sector along with private sector

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: Imperative

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: Prepration of the plan

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: National Development Council

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Holds the rank of a Cabinet minister

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: Ministry of Finance

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: Prime Minister

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite