Indian Polity and Governance- constitution and political systemGeneral Knowledge State Level

Get quiz for Indian Polity and Governance- constitution and political system General Knowledge + State Level , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) What is the state flower of Haryana?

A. Lotus

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Lotus

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Which of the following is the capital of Arunachal Pradesh?

A. Itanagar

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Itanagar

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) India is a federal union comprising twenty-nine states and how many union territories?

A. 6

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: 7

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) What are the major languages spoken in Andhra Pradesh?

A. Telugu and Urdu

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Telugu and Urdu

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) In which state is the main language Khasi?

A. Nagaland

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Meghalaya

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Which is the largest coffee producing state of India?

A . Karnataka

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Karnataka

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) In what state is the Elephant Falls located?

A. Meghalaya

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Meghalaya

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Which state has the largest population?

A. Uttar Pradesh

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Uttar Pradesh

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Which state has the largest area?

A. Rajasthan

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Rajasthan

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Which of the following states is not located in the North?

A. Jharkhand

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Jharkhand

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite