MetallurgyGeneral Science Teaching Exams Railways SSC

Get quiz for Metallurgy General Science + Teaching Exams Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Halide ores are less common

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Halide ores are less common

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Important ores for alkali metals are chlorides carbonates sulphates or nitrates

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Important ores for alkali metals are chlorides carbonates sulphates or nitrates

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Chief ores are carbonates and sulphates in alkaline earth metals

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Chief ores are carbonates and sulphates in alkaline earth metals

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Al, Cr, Mn are found as oxide

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Most of the metals occur in combined state

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Most of the metals occur in combined state

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Cuprite is example of oxide ore

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: T

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Limonite is example of hydrated oxide ores

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Limonite is example of hydrated oxide ores

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Zinc blende is an example of sulphide ores

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Zinc blende is an example of sulphide ores

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Carnalite is an example of halide ores

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Carnalite is an example of halide ores

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Chile salt Peter is an example of nitrate ores

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Chile salt Peter is an example of nitrate ores

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments