Minister of States - llGeneral Knowledge Teaching Exams State Level Railways SSC

Get quiz for Minister of States - ll General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Dr. Sanjeev Kumar Balyan

- Minister of State in the Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Dr. Sanjeev Kumar Balyan


-Minister of State in the Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Nityanand Rai

- Minister of State in the Ministry of Home Affairs

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Nityanand Rai

- Minister of State in the Ministry of Home Affairs

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Pankaj Chaowdhary

- Minister of State in the Ministry of Finance

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Pankaj Chaowdhary

- Minister of State in the Ministry of Finance

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Anupriya Singh Patel

- Minister of State in the Ministry of Commerce and Industry

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Anupriya Singh Patel

- Minister of State in the Ministry of Commerce and Industry

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Prof. S. P. Singh Baghel


- Minister of State in the Ministry of Law and Justice

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Prof. S. P. Singh Baghel

Minister of State in the Ministry of Law and Justice

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Rajeev Chandrasekhar


- Minister of State in the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship; and Minister of State in the Ministry of Electronics and Information Technology

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Rajeev Chandrasekhar

Minister of State in the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship; and Minister of State in the Ministry of Electronics and Information Technology

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Shobha Karandlaje

- Minister of State in the Ministry of Agriculture and Farmers Welfare

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Shobha Karandlaje

Minister of State in the Ministry of Agriculture and Farmers Welfare

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Bhanu Pratap Singh Verma

- Minister of State in the Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Bhanu Pratap Singh Verma

- Minister of State in the Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Darshana Vikram Jardosh


- Minister of State in the Ministry of Textiles; and Minister of State in the Ministry of Railways

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Darshana Vikram Jardosh

-Minister of State in the Ministry of Textiles; and Minister of State in the Ministry of Railways

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) V. Muraleedharan

- Minister of State in the Ministry of External Affairs; and Minister of State in the Ministry of Parliamentary Affairs

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: V. Muraleedharan

- Minister of State in the Ministry of External Affairs; and Minister of State in the Ministry of Parliamentary Affairs

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite