Ministers of States - lVGeneral Knowledge Teaching Exams State Level Railways SSC

Get quiz for Ministers of States - lV General Knowledge + Teaching Exams State Level Railways SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Nisith Pramanik

-Minister of State in the Ministry of Home Affairs; and Minister of State in the Ministry of Youth Affairs and Sports

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Nisith Pramanik

- Minister of State in the Ministry of Home Affairs; and Minister of State in the Ministry of Youth Affairs and Sports

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Dr. L. Murugan

- Minister of State in the Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying; and Minister of State in the Ministry of Information and Broadcasting

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Dr. L. Murugan

- Minister of State in the Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying; and Minister of State in the Ministry of Information and Broadcasting

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) John Barla

-Minister of State in the Ministry of Minority Affairs

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: John Barla

- Minister of State in the Ministry of Minority Affairs

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Dr. Munjapara Mahendrabhai

- Minister of State in the Ministry of Women and Child Development; and Minister of State in the Ministry of AYUSH

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Dr. Munjapara Mahendrabhai


Minister of State in the Ministry of Women and Child Development; and Minister of State in the Ministry of AYUSH

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Shantanu Thakur

- Minister of State in the Ministry of Ports, Shipping and Waterways

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Shantanu Thakur

- Minister of State in the Ministry of Ports, Shipping and Waterways

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Bishweswar Tudu

- Minister of State in the Ministry of Tribal Affairs; and Minister of State in the Ministry of Jal Shakti

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Bishweswar Tudu

- Minister of State in the Ministry of Tribal Affairs; and Minister of State in the Ministry of Jal Shakti

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Dr. Bharati Pravin Pawar

- Minister of State in the Ministry of Health and Family Welfare

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Dr. Bharati Pravin Pawar

- Minister of State in the Ministry of Health and Family Welfare

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Dr. Rajkumar Ranjan Singh

- Minister of State in the Ministry of External Affairs; and Minister of State in the Ministry of Education

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Dr. Rajkumar Ranjan SinghMinister of State in the Ministry of External Affairs; and Minister of State in the Ministry of Education

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Dr. Bhagwat Kishanrao Karad

- Minister of State in the Ministry of Finance

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Dr. Bhagwat Kishanrao KaradMinister of State in the Ministry of Finance

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Bhagwanth Khuba

- Minister of State in the Ministry of New and Renewable Energy; and Minister of State in the Ministry of Chemicals and Fertilizers

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: Bhagwanth Khuba

- Minister of State in the Ministry of New and Renewable Energy; and Minister of State in the Ministry of Chemicals and Fertilizers

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite