NarrationsEnglish English Speaking/Writing Computer Skill Railways State Level Teaching Exams

Get quiz for Narrations English + English Speaking/Writing Computer Skill Railways State Level Teaching Exams , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The teacher said, “The wind is a renewable energy source.”

A. The teacher said that the wind was a renewable energy source.

B. The teacher said that the wind is a renewable energy source.

C. The teacher told that the wind is a renewable energy source.

D. The teacher tells that the wind was a renewable energy source.


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: The teacher said, “The wind is a renewable energy source.”

A. The teacher said that the wind was a renewable energy source.

B. The teacher said that the wind is a renewable energy source.

C. The teacher told that the wind is a renewable energy source.

D. The teacher tells that the wind was a renewable energy source.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) The secretary said, “Is Mr. Fisher in his office?”

A. The secretary said that if Mr. Fisher was in his office.

B. The secretary enquired if Mr. Fisher was in his office.

C. The secretary enquired that if Mr. Fisher was in his office.

D. The secretary asked if Mr. Fisher had been in his office.


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: The secretary said, “Is Mr. Fisher in his office?”

A. The secretary said that if Mr. Fisher was in his office.

B. The secretary enquired if Mr. Fisher was in his office.

C. The secretary enquired that if Mr. Fisher was in his office.

D. The secretary asked if Mr. Fisher had been in his office.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) The teacher said, “The wind is a renewable energy source.”

A. The teacher said that the wind was a renewable energy source.

B. The teacher said that the wind is a renewable energy source.

C. The teacher told that the wind is a renewable energy source.

D. The teacher tells that the wind was a renewable energy source.


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: The teacher said, “The wind is a renewable energy source.”

A. The teacher said that the wind was a renewable energy source.

B. The teacher said that the wind is a renewable energy source.

C. The teacher told that the wind is a renewable energy source.

D. The teacher tells that the wind was a renewable energy source.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) The secretary said, “Is Mr. Fisher in his office?”

A. The secretary said that if Mr. Fisher was in his office.

B. The secretary enquired if Mr. Fisher was in his office.

C. The secretary enquired that if Mr. Fisher was in his office.

D. The secretary asked if Mr. Fisher had been in his office.


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: The secretary said, “Is Mr. Fisher in his office?”

A. The secretary said that if Mr. Fisher was in his office.

B. The secretary enquired if Mr. Fisher was in his office.

C. The secretary enquired that if Mr. Fisher was in his office.

D. The secretary asked if Mr. Fisher had been in his office.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) The teacher said, “The wind is a renewable energy source.”

A. The teacher said that the wind was a renewable energy source.

B. The teacher said that the wind is a renewable energy source.

C. The teacher told that the wind is a renewable energy source.

D. The teacher tells that the wind was a renewable energy source.


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: The teacher said, “The wind is a renewable energy source.”

A. The teacher said that the wind was a renewable energy source.

B. The teacher said that the wind is a renewable energy source.

C. The teacher told that the wind is a renewable energy source.

D. The teacher tells that the wind was a renewable energy source.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The secretary said, “Is Mr. Fisher in his office?”

A. The secretary said that if Mr. Fisher was in his office.

B. The secretary enquired if Mr. Fisher was in his office.

C. The secretary enquired that if Mr. Fisher was in his office.

D. The secretary asked if Mr. Fisher had been in his office.


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: The secretary said, “Is Mr. Fisher in his office?”

A. The secretary said that if Mr. Fisher was in his office.

B. The secretary enquired if Mr. Fisher was in his office.

C. The secretary enquired that if Mr. Fisher was in his office.

D. The secretary asked if Mr. Fisher had been in his office.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) The teacher said, “The wind is a renewable energy source.”

A. The teacher said that the wind was a renewable energy source.

B. The teacher said that the wind is a renewable energy source.

C. The teacher told that the wind is a renewable energy source.

D. The teacher tells that the wind was a renewable energy source.


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: The teacher said, “The wind is a renewable energy source.”

A. The teacher said that the wind was a renewable energy source.

B. The teacher said that the wind is a renewable energy source.

C. The teacher told that the wind is a renewable energy source.

D. The teacher tells that the wind was a renewable energy source.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) The secretary said, “Is Mr. Fisher in his office?”

A. The secretary said that if Mr. Fisher was in his office.

B. The secretary enquired if Mr. Fisher was in his office.

C. The secretary enquired that if Mr. Fisher was in his office.

D. The secretary asked if Mr. Fisher had been in his office.


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: The secretary said, “Is Mr. Fisher in his office?”

A. The secretary said that if Mr. Fisher was in his office.

B. The secretary enquired if Mr. Fisher was in his office.

C. The secretary enquired that if Mr. Fisher was in his office.

D. The secretary asked if Mr. Fisher had been in his office.


To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) The teacher said, “The wind is a renewable energy source.”

A. The teacher said that the wind was a renewable energy source.

B. The teacher said that the wind is a renewable energy source.

C. The teacher told that the wind is a renewable energy source.

D. The teacher tells that the wind was a renewable energy source.


Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A