One word SubstitutionEnglish SSC

Get quiz for One word Substitution English + SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Place of gathering for public discussion- Podium

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: ...

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Able to use the left and right hand equally well - Ambivert

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Ambidextrous- Able to use the left and right hand equally well.

Ambivert- A person who has a balance of extrovert and introvert features in their personality.



To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Tank where fishes or water plants are kept - Sanatorium

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Aquarium - Tank where fishes or water plants are kept.

Sanatorium- An establishment for the medical treatment of people who are convalescing or have a chronic illness.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) To give one's authority to another - Designate

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Delegate - To give one's authority to another.

Designate - Appoint (someone) to a specified office or post.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Instrument which records Earth's tremor - Seisnograph

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination:

..

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) An inscriptions a tomb - Obituary

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Epitaph- An inscriptions a tomb.

Obituary- A notice of a death, especially in a newspaper, typically including a brief biography of the deceased person.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Four footed animal - Quadrupled.

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: ...

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) One who knows everything - omnipresent

Option- ['True', 'False']

Answer: False

Explaination: Omniscient - One who knows everything.

Omnipresent - widely or constantly encountered; widespread.

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) One who lives on flesh - Carnivorous

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: ....

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Animals which give milk - Mammals

Option- ['True', 'False']

Answer: True

Explaination: ..

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments