One word SubstitutionEnglish SSC

Get quiz for One word Substitution English + SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) A recurrent Compulsive urge to steal.

(a) Pneumonia

(b) Insomnia

(c) Nymphomania

(d) Kleptomania

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Act of injuring another's reputation by any slanderous

communication.

(a) Orchestration

(b) Aberration

(c) Misrepresentation

(d) Defamation

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Medical Study of skin and its diseases.

(a) Dermatology

(b) Endocrinology

(c) Gynaecology

(d) Orthopaedics

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) A process involving too much official formality.

(a) Diplomacy

(b) Bureaucracy

(c) Red–tapism

(d) Nepotism

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) A person who enters without any invitation.

(a) Burglar

(b) Intruder

(c) Thief

(d) Vandal

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Not suitable for eating

(a) Tasteless

(b) Uneatable

(c) Inedible

(d) Spicy

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Of one's own free will

(a) obligatory

(b) mandatory

(c) voluntary

(d) compulsory

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) One who runs away from justice or the law.

(a) Fugitive

(b) Thief

(c) Criminal

(d) Smuggler

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) One who is skillful.

(a) disciplined

(b) different

(c) diligent

(d) dexterous

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) One who is too careless to plan for the future.

(a) impotent

(b) improvident

(c) impractical

(d) imprudent

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments