One word SubstitutionEnglish SSC

Get quiz for One word Substitution English + SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Killing's ones brother

Option- ['suicide', 'fratricide', 'patricide', 'matricide']

Answer: fratricide

Explaination: fratricide

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) A group of three person sharing power

Option- ['triology', 'tetralogy', 'triumvirate', 'tripod']

Answer: triumvirate

Explaination: triumvirate

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) One who eats everything

Option- ['Omnipotent', 'insolvent', 'Irresistible', 'Omnivorous']

Answer: Omnivorous

Explaination: Omnivorous

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) A remedy for all diseases

Option- ['recoil', 'panacea', 'marvel ', 'treatment']

Answer: panacea

Explaination: panacea

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Incapable of being seen through

Option- ['Invisible', 'obsolete', 'opaque', 'transparent']

Answer: opaque

Explaination: opaque

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) One who is not easily pleased by anything

Option- ['maiden', 'pessimist', 'Vulnerable', 'Fastidious']

Answer: Fastidious

Explaination: Fastidious

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) A person coming to a foreign land to settle

Option- ['immigrant', 'visitor', 'tourist', 'emigrant']

Answer: immigrant

Explaination: immigrant

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Yearly celebration of ba date or an event

Option- ['birthday', 'anniversary', 'jubilee', 'centenary']

Answer: anniversary

Explaination: Anniversary

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) One who sacrifices his life for a cause

Option- ['patriot', 'martyr', 'soldier', 'revolutionary']</