OtherEnglish Railways SSC State Level

Get quiz for Other English + Railways SSC State Level , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Man wonders that the smallest creature is the:

(a) dullest

(b) cleanest

(c) richest

(d) wisest

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) People have watched their daily behaviour:

(a) in its colony

(b) minutely

(c) closely

(d) both (b) and (c)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Each ant does its work:

(a) intelligently and bravely

(b) all of a sudden

(c) only at dawn

(d) both (b) and (c)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) The time period for a grub to become a complete ant is:

(a) two to three weeks

(b) five to six weeks

(c) four weeks

(d) none of the above

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Soldiers live in:

(a) buildings

(b) burrows

(c) asylums

(d) barracks

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The ‘jobs of workers’ needs first:

(a) soldiers

(b) builders

(c) training

(d) cleaners

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) We learn the lesson of from the tiny teacher:

(a) hard work

(b) caring for the young

(c) discipline

(d) all the above

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) The ants greet each other by touching:

(a) the antennae

(b) the ground

(c) each other’s feelers

(d) both (a) and (b)

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) are kept in anthills:

(a) Glow worms

(b) Greenflies

(c) Grubs

(d) Ginger

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) The secret of ants’ peaceful life is:

(a) sharing work

(b) hard work

(c) secret mission

(d) queen ant

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments