OtherEnglish SSC

Get quiz for Other English + SSC , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) What were the reasons behind the prospering British?

(a) Company’s loot

(b) Killing of Indians

(c) Divide and rule policy

(d) Missionary zeal

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) How does the speaker explain the problem to his wife?

(a) By giving the example of cows and milk

(b) By giving the example of great leader

(c) By giving the example of religious leaders

(d) By giving the example of different teachers

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Who killed the adjutant of his regiment?

(a) Bentinck

(b) Mangal Pandey

(c) Macaulay

(d) Kunwar Singh

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Kalicharan’s Bepin Babu bought the books of

(a) philosophy

(b) technology

(c) religion

(d) cheap literature

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) The man who talked to Bepin Babu at Kalicharan’s was

(a) an old friend of his

(b) a man from Ranchi

(c) an actor

(d) an enemy

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) Dinesh Mukerji was

(a) a well-wisher of Bepin Babu

(b) a stranger to him

(c) an accomplice of Chuni Lai

(d) an actor

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Parimal Ghosh was successful in making Bepin Babu

(a) laugh at him

(b) think that there might be something wrong with his mind

(c) that he had really been to Ranchi

(d) that he was no stranger

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Bepin Babu took a look at his right knee to

(a) be sure that Ghosh was wrong

(b) be comfortable

(c) take a bath

(d) be relieved of the pain there

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) Bepin Babu remembered

(a) that Haridas had left for Japan

(b) the he had the mark of injury

(c) that he had gone to Ranchi

(d) that the stranger had spoken the truth

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Bepin Babu didn’t want to visit Mr. Mukerji because

(a) he was very upset

(b) he lived in a far off place

(c) Mukerji would conclude he was going nuts

(d) he did not believe Mr. Mukeiji

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments

Recent Posts

See All