OtherEnglish SSC Railways State Level

Get quiz for Other English + SSC Railways State Level , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) The school was different because

(a) children scored good marks

(b) children were better behaved

(c) children were taught to be thoughtful

(d) children were running

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) The aim of the school was

(a) to teach the three Rs

(b) to make the children responsible citizens

(c) to take them for excursions

(d) to promote continuous evaluation

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) Miss Beam was

(a) authoritative and egoistic

(b) kindly and beautiful

(c) kindly and understanding

(d) a successful lady

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) The author was unhappy as

(a) he saw all unhealthy children

(b) he saw them laughing at all times

(c) few children were not healthy and active

(d) he had lost his mother

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Children were made

(a) to share the misfortune of others

(b) to clean the garden

(c) to exercise rigorously

(d) to lake the exam

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The normal children are bandaged overnight

(a) so that they wake up as blind

(b) to make them used to It

(c) so that they can rest

(d) to enable them to see better

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) Other children are given

(a) good treatment

(b) the duty of helping them

(c) a lot of homework

(d) rewards for good work

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) it is a learning experience

(a) for the abnormal

(b) for the helpers

(c) for the normal

(d) for everyone

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) To bring change in the outlook of the people, one must

(a) Feel difficult

(b) be quiet

(c) take more interest in it

(d) begin telling lies

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) The author was heavy hearted before leaving as

(a) he sympathized the disabled

(b) he loved all children

(c) he liked Miss beam

(d) there was still much to learn

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments