OtherEnglish SSC Railways State Level

Get quiz for Other English + SSC Railways State Level , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) Kalpana Chawla was

(a) a professor who taught In

(b) an engineer who worked in a factory America

(c) an astronaut who went in

(d) a patriot who served India space

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) Kalpana the astronaut who flew into space was

(a) the first Indian woman to

(b) the first American

(c) the first Indian-American woman to do so do so

(d) the first woman In the world to do so woman to do so

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) The word launch’ means the same as

(a) start

(b) fly

(c) flow

(d) lunch

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) Kalpana was a resident of

(a) Haryana

(b) India

(c) U.S.

(d) Columbia

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) Jean-Pierre was married to

(a) Jean

(b) Pierre

(c) an Indian

(d) Kalpana Chawla

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The adjective form of inspiration’ is

(a) Inspiring

(b) Inspire

(c) Inspector

(d) inspired

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) From Columbia Kalpana sent a

(a) Delhi University

(b) chandigarh city

(c) her college In Chandigarh

(d) U.S

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) Kalpana was born in

(a) America

(b) a small indian town

(c) a big Indian city

(d) none of the above places

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) The remarkable achievement of Kalpana was that

(a) she studied In U.S.

(b) she learnt a lot

(c) she became an astronaut

(d) she went into space

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) Kalpana Chawla became an Inspiration for

(a) the people of the world

(b) for all Indians

(c) Indian youth

(d) the people in Columbia

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite





0 views0 comments