OtherEnglish Teaching Exams State Level SSC Railways

Get quiz for Other English + Teaching Exams State Level SSC Railways , SSC , Railways Exams CGL/MTS/CPO, CTET & GATE. Get Free Quiz, PDF notes, Live video and guidance.


Question1) John said to me, "Where have you been last night ?"


a) John asked me where I am the previous night.


b) John asked me where I had been the previous night


c) John asked me where I have been the previous night.


d) John asked me where had I been the previous night.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question2) He said, "Ravi, why are you sounding so dejected today ?"


a) He asked Ravi why he was sounding so dejected today


b) He asked Ravi why he was sounding so dejected that day.


c) He asked to Ravi why he was sounding so dejected that day.


d) He asked Ravi why he sounded so dejected that day ?

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question3) The tailor said to him. “Will you have the suit ready by tomorrow evening?"


a) The: tailor asked him if he would have the suit ready by the next evening.


b) The tailor asked him if he will like to have the suit ready by the next evening.


c) The tailor asked him that he would had the suit ready by the next evening.


d) The tailor asked him that he will have the suit ready by the next evening.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question4) He said, “It used to be a lovely, quiet street."


a) He said that there used to be a lovely quiet street.


b) He inquired whether there was a lovely quiet street.


c) He pointed out that it had used to be a lovely quiet street.


d) He said that it used to be a lovely quiet street.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question5) He said, “I was doing it."


a) He said that he has done It.


b) He said that he did it.


c) He said that he had done it.


d) He said that he had been doing it

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question6) The police said to the thief, “Don’t move."


a) The police told the thief that r he did not move.


b) The police ordered to the thief to not move.


c) The police ordered the thief that he should not move.


d) The police ordered the thief not to move.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: D

Explaination: D

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question7) He says that he is very sorry.


a) He said 'He is very sorry’.


b) He told me ‘I felt sorry’.


c) He says ‘I am very sorry’


d) He said ‘He was very sorry'



Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: C

Explaination: C

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question8) You are one of Pinkerton’s men, I presume," he said.


a) He said that he presumed me as one of Pinkerton’s men.


b) He said that he presumes that I am one of Pinkerton’s men.


c) He said that he presumed that I was one of Pinkerton's men.


d) He said that he presumed me one of Pinkerton’s men.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question9) He said, "Let Hari come with us, mother. I’ll take care of him"


a) He told his mother to let Hari come with them as he would take care of him.


b) He told to his mother let Hari come with us as he would take care of him.


c) He informed his mother to let Hari come with them as he would take care of him.


d) He requested his mother to let Hari come with them as he will take care of him.

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: A

Explaination: A

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App

Download Link : https://cutt.ly/Saarthiwebsite



Question10) The chairman of the selection committee said, “We shall finalize the rest of our team after we have selected the skipper."


a) The chairman of the selection committee said that they would finalise the rest of their team after they selected the skipper.


b) The chairman of the selection committee said that they would finalise the rest of their team after they had selected the skipper.


c) The chairman of the selection committee said that we would finalise the rest of our team after we have selected the skipper.


d) The chairman of the selection committee told that they would finalise the rest of our team after we have selected the skipper

Option- ['A', 'B', 'C', 'D']

Answer: B

Explaination: B

To play more unlimited Quizzes download the Saarthi App